Rüzgarın etkili olduğu havada oynanan maça taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Maçı her iki kulüp yöneticilerinin yanı sıra, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan da izledi. Kuşadasıspor takımı sahaya, geçtiğimiz hafta vefat eden, Kuşadalıların gönlünde taht kuran Sıtkı Başkan'ı anmak amacıyla, "Kuşadası seni unutmayacak" yazılı pankart ile çıkarak seyirciden büyük alkış aldı. Maçtan önce de Afrin şehitlerinin anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganı ile vatanın bölünmez bir bütün olduğu vurgusu yapıldı. 
  İkinci yarının ilk 4 haftasında 2 beraberlik, 2 galibiyet alan Kuşadasıspor, kendisi gibi şampiyonlukta iddialı Torbalıspor'u evinde 1-0 mağlup ederek büyük bir moral buldu, şampiyonluk iddiasını güçlendirdi. Maçın tek golü 9. dakikada Kaan Bartu'dan geldi. Ahmet Yapıcı’nın kullandığı korner vuruşunda Torbalı defansının uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Kaan Bartu, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-0. Golden sonra daha etkili olan Torbalıspor, mutlak üç golden yararlanamadı. 
  Maçın ikinci yarısında daha etkili olan Torbalıspor, aradığı golü bulamadı. Kuşadasıspor ikinci yarıda Torbalıspor kalesine hiçbir etkili atak geliştiremedi. İlk yarıda bulduğu golle öne geçen Kuşadasıpor, Torbalıspor forvetlerinin etkisizliği ve gününde olan Kuşadasıspor Kalecisi Süleyman’ın gole geçit vermeyen kurtarışları ile üç puanın sahibi oldu. Maç sonunda galibiyet sevinci yaşandı.