Vatandaşlar 30 gün boyunca evlerine sıcak pide götürebilmek için Mavi Karadeniz Fırını önünde her gün kuyruğa girip sıra bekledi. Aydın’ın Efeler ilçesi Ata Mahallesi Tepecik Bulvarı üzerinde yaklaşık 14 yıldan bu yana hizmet veren Karadeniz tarzı ekmek fırınında, önceki yıllarda olduğu gibi bu Ramazan’da da pide yoğunluğu yaşandı. Değişmeyen lezzetiyle yine tercih noktası olan Mavi Karadeniz Ekmek Fırını, diğer fırınlara göre bir adım önde olduğunu bu Ramazan'da da gösterdi. Zaman zaman fırın önünde oluşan pide ve ekmek kuyrukları yola kadar uzarken, vatandaşın Mavi Karadeniz geleneği ise bu yıl da bozulmamış oldu. İftar vaktinden saatler önce başlayan pide kuyruğuna girerek pidesini alan müşteriler ise yıllar geçse de Mavi Karadeniz Ekmek Fırını pidesi ve ekmeğinin tadının değişmediğini ifade ettiler.

AYDINLILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Giresun Görele'li olan ve 2005 yılından bu yana Aydın’da fırıncılık sektöründe hizmet verdiklerini ifade eden Fırın Sahibi Dursun Güney, bu Ramazan ayında da kendilerini tercih eden Aydınlılara teşekkür etti. Vatandaşın kendilerini tercih etmesini fırınlarının Trabzon tarzı taş fırın olmasına ve kaliteli un kullanmalarına bağlayan Güney, hiçbir katkı maddesi kullanmadıklarının da altını çizdi. Hamurun kıvamından pişirilmesine kadar olan aşamaların da önemli olduğunu belirten Güney, pide hamurunun ekmek hamuruna göre yüzde 40 daha gevşek olduğunu ifade etti. Mavi Karadeniz Ekmek Fırını olarak Ramazan boyunca siparişlere yetişmekte zorlandıklarını vurgulayan Güney, 2 bin 500 ile 3 bin arası pide üretimiyle iyi bir Ramazan ayını daha geride bıraktıklarını kaydetti.