Yenipazar'da yıllardır kaderine terk edilen spor alanları için, Yenipazar Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü harekete geçti. Yenipazar Kapalı Spor Salonu bakıma alınırken, Şehir Stadyumu için yeni bir proje çizildi. Yenipazar Kapalı Spor Salonu bakım çalışmaları için 3 ay süre verildi. İlk ayda salonun duvarları boyandı. Şehir Stadyumu projesi için de ekipler inceleme yaptı.  

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Yenipazar Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Gedik, Aydın Valiliği'nin destekleriyle tadilata başladıklarını belirtti. Gedik şu bilgileri verdi: “2017 yılında Kapalı Spor Salonu'nun tamamının boyası, badanası ve akan yerleri yapılmaya başlandı. 3 ay süresi var. Bunun haricinde ilçe şehir stadyumunun tribünlerinin müştemilatı var. Çizilen projeye göre, tribünlerin alt tarafında kafeterya ve soyunma odaları var. Hakem, gözlemci odaları ve seyircilerin kullanacağı tuvaletler var. Şu andaki haliyle seyircilerinin kullanacağı tuvaleti yok. Şu anda valiliğin de desteğiyle tadilata başlandı. Bunun haricinde 2018 programına aldırdığımız motocross alanı var. Kullanılmaz arazilerin 93 dönümünün 90 dönümünü istedik ve şu anda Orman Bölge Müdürlüğü’nde izin için. Bunun haricinde 2018 programında kapalı tenis kortu var. Köylerimize yapılacak 2 halı saha var. Bunlara ek olarak karşı tarafta bir basket sahası vardı eskiden. Bu basket sahasını aynı yerine tekrar yapacağız gençler için. Büyük ihtimalle bu sene içerisinde yapılacak bunlar."

GENÇLER SPORA YÖNLENDİRİLECEK

En önemli amaçlarının, gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarıp spora yönlendirmek olduğunun altını çizen Gedik, "Tabi bizim buradaki maksadımız, gençlerimizi spor yapmaya yöneltmek. Gençlerimiz spora yönelirse, kötü alışkanlıklarından uzaklaşır. Ülkemize gençler yetiştirmek bizim görevimiz. Devletimizin sıkıntısı da şu, tam donanımlı gençlik yetiştiremiyoruz. Gençlerimizi spora yöneltmek, ahlaklı yetiştirmek istiyoruz. Bunun içinde Diyanet İşleri ve Milli Eğitim ile ortak çalışmalarımız var. İlçe Müftümüz Şevket Bulut ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayşe Acar ile üçlü ekip olarak gençlerimize yönelik faaliyetlerimiz var, onları takip ediyoruz. Kursa gelmeyenlerin aileleriyle görüşüyoruz, kursa gelmeme sebeplerini öğreniyoruz. Tabii bu çalışmaların neticesi uzun vadede alınıyor” ifadelerini kullandı.

800 KURSİYERİMİZ OLDU

Yaz aylarındaki kursların devam ettiğini belirten Yenipazar Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Yasin Gedik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurslarımız halen devam ediyor. Yaklaşık bu yaz 500 kursiyerimiz oldu. Kur’an kurslarını da sayarsak yaklaşık 800 kişi. Biz bu 800 kişiyi her gün ziyaret ettik, dertlerini dinledik. Kurslara yönelttik. Bunun haricinde Gençlik Spor Kamplarına gönderdik. Çoğu kız olmak üzere yaklaşık 50 kişiyi Mersin Silifke’ye gönderdik. Kur’an kursu çocuklarımızı getirdik. Spor alanlarını gezdirdik, spor yaptırdık. Gençlik Merkezi'miz köylerden çocuklarımızı aldı, Aydın’da spor alanlarını gezdirdi. Böyle sosyal kültürel faaliyetlerimiz de devam ediyor. Bunların devam etmesi de gençlerimizi daha sağlıklı görmemizi sağlıyor. Çocuklarımız için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz."