'Kodu Game Lab' kod yazma programından yararlanılan eğitim sonunda öğrencilere sertifikaları Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu tarafından verildi.

YENİ EĞİTİM PROGRAMINA HAK KAZANDILAR

Proje kapsamında Mahmut Esat Bozkurt İlkokulu, Yedieylül İlkokulu, Rahime Bilici İlkokulu, İbrahim Zeki Emgin İlkokulu, Nermin Metin Akar Ortaokulu, Reşat Nuri Gültekin İlkokulu, Güzelçamlı Mustafa Kemal İlkokulu ve Arife Bayram Bayaözlü Ortaokulu’nda eğitim gören 8-12 yaş grubu 160 öğrenciye ikişer gün boyunca toplam 8 saat basit ve görsel bir programlama dili olan KODU hakkında bilgi verildi. Eğitimlerde başarı kaydeden 25 öğrenci ulusal çapta düzenlenen bir kodlama yarışması olan KODU CUP’da mücadele etmek üzere yeni bir eğitim programına katılmaya hak kazandı.

BAŞKAN KAYALI ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ        

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, projeye dahil olan öğrencileri tebrik etti. Eğitimlerde başarı kaydeden 25 öğrenciye katılacakları KODU CUP yarışmasında başarı dileyen Kayalı, Kuşadası Belediyesi olarak eğitim ile ilgili projelere destek vermekten büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Habitat Derneği Gönüllü Eğitmeni Ozan Uslu’nun eğitim verdiği proje ile çocukların bilgisayar karşısında tüketici olmaktan çıkıp üretici konumuna getirilmesi, yaratıcılıklarının ve bilgisayar becerilerinin geliştirilmesi, programcılık ile tanıştırılmaları ve kod okuryazarlığı bilincinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.