Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde vatandaş odaklı hizmetlerden biri olan ‘çek çek traktörler’ vatandaşlar tarafından tam not alıyor. Her Cuma Sultanhisar ilçe merkezinde,  her pazartesi de Atça Mahallesi’nde kurulan pazarlarda alışverişlerini yapan halk, belediyenin sunduğu ‘çek çek traktör’ hizmeti sayesinde rahat ediyor. Traktör römorku üzerine yapılan karavan tarzındaki taşıma araçları hem yaz hem de kış ayalarında vatandaşı büyük ölçüde rahatlıyor. Pazardan yaptıkları alışverişlerinin ardından Pazar arabaları ve çantalarını taşımakta zorlanan vatandaşlar için birebir olan ‘çek çek traktör’ler hem ilçeye renk katıyor hem de örnek hizmet olarak dikkat çekiyor. İçinde kliması ve televizyonu dahi bulunan ‘çek çek traktörler’ için Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya bu hizmeti belediye başkanı olduğu 1999-2000 yıllarında Atça’da başlattığını kaydetti.  

MARMARİS’TE GÖRDÜ ATÇA’DA YAPTI


Cuma ve pazartesi günleri vatandaşa sunulan bu hizmet hakkında bilgiler veren Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, “İlk göreve geldiğimde 1999 yılında bu araçlarla Marmaris’te turist taşındığını gördüm. Belediye başkanı olunca Atça’da Pazartesi günleri yaşlı teyze ve amcalarımızın Pazar masraflarını götürmede sıkıntı yaşadıklarını tespit ettik. Bursa’da bu işi yapan bir firma ile bir görüşmemiz oldu ve bize çok büyük bir rakam söylediler. Marmaris’teki çek çeklerin fotoğraflarını çekerek ve örneklerinden yola çıkarak daha sonra akıl birliği yaptık. Traktör römorkları üzerine kendimiz yaptığımız bu çek çekleri çok daha ucuza mal ettik. Özellikle Atça’da 17-18 yıldan bu yana insanlarımız Pazartesi günleri ücretsiz olarak taşınıyor. İnsanlarımız her yönüyle memnun. Pazartesi ve Cuma günleri böyle bir hizmetle insanlarımızın mutlu olduğunu görmek bizi daha fazla mutlu ediyor” dedi.

 “FAZLASIYLA MEMNUNUZ”


Çek çek traktörlerden olan memnun olan Sultanhisar’lı vatandaşlardan Nezahat Sıvacı da, “Bu hizmetten fazlasıyla memnunuz. Belediye başkanımız Osman Yıldırımkaya’ya teşekkür ediyoruz” diye konuştu.