Nazilli’de sadece lise branşında eğitim veren bir özel lise eğitime başladı. İlk önce insan prensibi ile eğitime başlayan Nazilli Başarı Okulları, alanında uzman eğitimcilerle Anadolu ve Fen Lisesi olarak hizmet verecek. Tamamı eğitimcilerden oluşan kurucuları Servet Apak, Özlem Yurduseven, Salih Ömer Örsdöven, Gamze Peker okulun tanıtımı için basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

360 ÖĞRENCİ KONTENJANI

Okul hakkında bilgiler veren kurucu müdür Servet Apak, eski Hatem Okullarını devir alarak yepyeni bir anlayışla sadece lise alanında Anadolu ve Fen Lisesi olarak eğitim verdiklerini belirtti. Apak, “12 Ocak 2019 tarihi itibariyle eğitime başladık. Başarı Okulları Hatem’in devamı değildir. Okulumuz kendi başına, özgün ve yeni bir okuldur. Ruhsatıyla, Anadolu lisesiyle, fen lisesi ile yeni bir okuldur. 360 kontenjanımız var. Öğrencilerimiz için 600 metrekarelik açık alanımız var. 18 dersliğimiz, laboratuvarlarımız, müzik odamız, görsel sanatlar-resim odamız hepsi mevcut bulunmakta. Personel sayımız 21, bu tabi ki içerideki sınıfların yoğunluğuna göre, içerideki öğrencilerin adetinin fazla olmasına göre artacak. Alanında uzman kadromuzu şekillendirdik diyebiliriz ufak tefek pürüzler dışında. Bunları da zamanla aşacağız” dedi.

16-17 ŞUBAT BURSLULUK SINAVI

Okulda 16-17 Şubat’ta yapılacak bursluluk sınavına bütün lise öğrencilerini ve velilerini davet eden Müdür Apak, “Okulumuzda yüzde 5’ten yüzde 100’e varan eğitim bursu sınavımızı 16-17 Şubat tarihlerinde yapacağız. Neden bursluluk sınavı? Çünkü öğrenci bir kere okula geliyor, okulu görüyor, bizleri görüyor, gözetmen öğretmenleri görüyor, işin ciddi yapıldığını görüyor ondan sonra okul hakkında geldiğinde de bizimde şöyle bir planımız olacak. Velilerimizi aşağıda bekletmek yerine, velilerimizi gruplar halinde bir konferans salonu olur, burası olur toplayıp bilgiler vermek istiyoruz. İkramlarımızla çocuklar sınavdan çıkana kadar biz onlara vizyonumuzu ve misyonumuzu güzel bir şekilde anlatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

SADECE LİSE

Sadece lise olarak eğitim vereceklerini ifade eden Servet Apak, şunları kaydetti: “Baktığımız zaman birçok okulun, bünyesinde hem ilkokul, hem anaokulu, hem ortaokul ve hem de lise mevcut, yani baktığınız zaman orta öğretimde, ilköğretimde iç içe. Bizler lise düzeyinde öğretmenler olarak, hepimiz bir branş öğretmeni olarak en iyi bildiğimiz iş lise olduğundan sadece lise düzeyinde eğitim vereceğiz burada. Yani buraya gelen öğrencinin hedefi belli olacak. Diyecek ki ben tıp okumak istiyorum, o yönde bir eğitim vereceğiz çocuğa, ben işte mühendis olmak istiyorum, öğretmen olmak istiyorum. Hedefini belirlemiş çocuklara lisede sürekli olarak etütler vererek, birebir dersler koyarak öğrencilerimizi hedefine ulaştıracağız.”