İkametgahlarının halen eski ev adreslerinde gözükmesi nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirten Uğraş ailesi, kendilerine yardım eden kimsenin çıkmamasına isyan etti. Sol ayağında doğuştan kas gelişim bozukluğu olan ve aksayarak yürüyen engelli 43 yaşındaki Şahin Uğraş ile birçok sağlık sorunu bulunan ve her iki ayağından geçirdiği ameliyattan dolayı yürümekte zorlanan 79 yaşındaki annesi Emine Uğraş, 2008 yılında Efeler'den İncirliova'ya taşındı. Erbeyli Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerinde satın aldıkları arsaya yaptırdıkları tek katlı müstakil evde yaşamaya başlayan Uğraş ailesi, evlerine elektrik ve su aboneliklerini aldı. Su ve elektriğin ardından Uğraş ailesi, ikametgahlarını yeni ev adresine aldırmak için İncirliova İlçe Nüfus Müdürlüğü ve diğer kurumlara başvurdu ancak sonuç alamadı. İkametgahları halen eski ev adreslerinde bulunan Uğraş ailesi, bu nedenle yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Şahin Uğraş, kendisinin engelli, annesinin ise yaşlı olmasına rağmen ikametgah sorunlarını çözmede kimsenin kendilerine yardımcı olmamasına ise isyan etti.

"NE YAPTIYSAK, BAŞARILI OLMADIK"

İncirliova İlçe Nüfus Müdürlüğü'nün adres değişikliği talebini tapuda yaşadıkları yerin 'ev' değil, 'arsa' olarak gözüktüğü için kabul etmediğini iddia eden Uğraş, "Hangi kuruma başvurduysam, evimize ikametgahımızı aldırmayı başaramadım. Gittiğim Nüfus Müdürlüğü, evimizin yerinin tapuda arsa gözükmesinden dolayı ikametgah talebimizi kabul etmedi. Aynı durumda olan çevremizdeki evlerde yaşayan insanların ikametgahları bulunuyor. Evimizin elektrik aboneliği de, su aboneliği de var. Ev olmayan yere bu abonelikler verilir mi? Yapı kayıt belgesi için de gerekli başvurumu yaptım. Ben engelliyim, annem ise yaşlı ve hasta, ikimiz de yürümekte zorlanıyoruz. İkametgah sorunumuzu çözmek için ne yaptıysak, başarılı olmadık. Devletimizin kurumlarının, insanlarımızın bize yardımcı olmamasının üzüntüsünü yaşıyoruz" diye konuştu.

"SÜRPRİZ YAŞAMAK İSTEMİYORUZ"

Yaşadığı sağlık sorunlarının tedavisi için çok sayıda ilaç kullanan Anne Emine Uğraş da, "İkametgahımızın halen daha eski ev adresimizde gözükmesi, bizi mağdur ediyor. Örneğin geçenlerde aile hekimimiz değişti. Neden? Sistemde güncelleme yapılınca benim aile hekimim, eski evimin adresine göre ayarlanmış. İlaçlarımı almada ciddi anlamda zorlandım. Ayrıca resmi evraklar bize değil, eski evimize gidiyor. Elektrik indiriminden faydalanmak istedik. Yine karşımıza ikametgah sorunu çıktı. Daha bunun gibi bir sürü sıkıntı yaşıyoruz. Her gün başka bir sürpriz yaşamak istemiyoruz. Sorunumuzun çözülmesi için devletimizin bize yol göstermesini bekliyoruz" dedi.