Aydın’da amatör spor kulüplerinin tek bir çatı altında toplandığı ve sıkıntıların çözümü noktasında öncüsü olan ASKF, 32. yıl dönümünü kutluyor. 24 Haziran 1987 yılında 10 kulübün bir araya gelerek kurduğu federasyonun şu anki başkanı Hasip Arıkan, yıl dönümü sebebiyle açıklamalarda bulundu. 
  ASKF’nin 5. dönem başkanı olan Hasip Arıkan, yaptığı açıklamada, “1987 yılında 10 kulübün bir araya gelerek kurduğu federasyon şu anda 160 kulübü temsil ediyor. Kulüp sayısı, sporcu sayısı, branşlar, yöneticiler açısında baktığımızda rakamların nereden nerelere geldiğini görüyoruz. Tüm genel anlamda baktığımızda ise Aydın’da 60-70 binlik bir camiayı temsil ediyoruz. Biz büyük bir aileyiz" ifadelerini kullandı.

"SIKINTILAR YAŞIYORUZ"

"Tabi bununla birlikte ekonomik ve tesisleşme anlamında da sıkıntılar yaşıyoruz" diyen Arıkan, şunları kaydetti: "Federasyon olarak yerel yönetimler ve devletimizden amatör spor kulüplerinin daha fazla desteklenmesini istiyoruz. Her branşta her kulübümüze elimizden geldiğince yerel yönetimler ve devlet desteği ile yapılan yardımları kendilerine ulaştırıyoruz. Amatör kulüplerimiz, gençlerin geleceği açısında çok önemli ve bu konuda desteklenmeli. Gençler bizim geleceğimiz. Onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve spor alışkanlığını yükselterek fiziksel olarak ve zihin olarak daha dinamik bir geleceğe hazırlamalıyız. Bu kapsamda başka kurucu başkan Beyazit Yılmaz olmak üzere, eski başkanlar Mustafa Yılmaz, Baki Arslantaş, Mehmet Kıvanç beylere bugüne kadar verdikleri katkı ve destek için teşekkür ediyorum. Federasyonumuzun 32. yıl dönümü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.