Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın balkon konuşmasına nazire yaparcasına görüntülerde yapılan konuşmalar, Cumhur İttifakı'na mensup partililerin tepkisini çekti.  

"BİZE OY VEREN SEÇMENE YAPILAN SAYGISIZLIK AFFEDİLEMEZ"

Kuşadası AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Gökçe, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tüm dostlarıma ve kamuoyuna duyurumdur. Dün akşam yayınlanan videoyu paylaşarak partim ve dava arkadaşlarım adına tepkimi ifade ettim. Sonrasında paylaşıma yapılan yorumların maksadını aşması ve yayınlanan özür ve üzüntü açıklamasından sonra paylaşımı Kuşadası kamuoyuna ve iş dünyasına olan saygımdan dolayı kaldırdım. Ancak beni tanımayan ve karakterimi bilmeyen insanların paylaşımı bir tehdit veya baskı sonucu geri adım attığım ve de kaldırdığım kanısına varmaları beni ziyadesiyle üzmüştür. 2003 yılından bu yana mensubu olmaktan şeref duyduğum partime, dava arkadaşlarıma ve bize oy veren seçmenlere yapılan saygısızlığı affetmem mümkün değildir. Konunun bu şekilde bilinmesini isterim" dedi.

"SÖZDE PARA BABALARI HADDİNİZİ BİLİN"

Kuşadası MHP İlçe Yönetimi tarafından yapılan açıklamada ise, “31 Mart seçimlerinin ardından, sosyal medyada sevinç gösterilerini abartarak Kuşadası'nda Cumhur İttifakı tabanına oy veren seçmenlerimizi aşağılayarak güya sevinç gösterilerinde bulunan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın balkon konuşmasını taklit ederek dalga geçen, insanların inançlarıyla alay eden 'üç beş turizmci' geçinen soytarı, unutmayın ki sizin paranız varsa, bu milletin imanı, ahlaki duruşu sizi boğar. Bundan dolayıdır ki sosyal medyada dolaşan videoda soytarılık yapan, Ak Parti Hükümeti döneminde servetlerine servet katan, dünün belboyları, bugünün sözde para babaları haddinizi bilin" ifadeleri kullanıldı.

"YAKIŞIKSIZ SÖYLEMLER TARİHE KARA BİR LEKE OLARAK YAZILACAK"

Cumhur İttifakı'nın Adayı Fuat Akdoğan da yapılanların yakışıksız olduğunu vurgulayarak, "Sevinmek herkesin hakkıdır ancak, saygısızlık ve hakaret etmeden.
İyisiyle, kötüsüyle, acısıyla tatlısıyla bir seçim dönemi sona erdi. Kazananı kutladık, başarılar diledik. Hayat devam ediyor. Bu nedenle hem kazanmasını, hem de kaybetmesini bilmek lazım. Her şartta olgun olmak lazım. Ancak bu görüntüler hoş değil. Tevfik Bağcı ve kelli-felli iş adamlarının, turizmcilerin işi 'şerefsizlik' noktasına taşıyan söylemlerle yaptığı yakışıksız kutlama her açıdan tarihe düşülmüş önemli bir not olarak kayda geçecektir. Mevlana Hazretlerine sormuşlar. 'O kadar okursun, o kadar yazarsın, ne bilirsin?' Mevlana şu cevabı vermiş, haddimi bilirim" diye konuştu.  

"KONUŞMAM DEVLET BÜYÜKLERİNİ DEĞİL, AKDOĞAN’I HEDEF ALMIŞTIR"

Öte yandan olayın muhatabı Turizmci Peninsula Tour Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Bağcı, yaşananların Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili olmadığını, Belediye Başkan Adayı Fuat Akdoğan ile ilgili bir konu olduğunu AK Parti İlçe Yönetimi'ne yaptığı yazılı ve sözlü açıklama ile bildirdi. Açıklamada Bağcı, şunları kaydetti: “Sayın Başkan, seçim sürecinde bir belediye başkan adayı şahsımı küçük düşürme gayreti içerisinde propaganda oluşturmuştur. Sosyal medyaya yansıyan ortam ve sözlerim tamamıyla bu şahsı ve bu çirkin propagandayı hedef almıştır. Söylediğim sözlerin parti tabanında yanlış anlaşıldığını ve saptırıldığını görmek beni ziyadesi ile üzmüştür. O lafın hedefi bellidir, şahsımı ve benim gibi hayatını en alttan başlayıp ekmeğini kazanarak yükselmeye çalışan turizm çalışanlarını miting meydanlarında aşağılamayı hedefleyen, olumsuz söylemlerine dahil eden belediye başkanı adayıdır. Ne parti tüzel kişiliklerine, ne partilere gönül vermiş hemşehrilerime, ne de devlet büyüklerimize bir hakaret söz konusu değildir. İşin bu noktaya kadar tırmanması ve Kuşadası’ndaki hemşehrilerimi üzmüş olmasından dolayı ziyadesi ile üzgünüm. Bu kenti ve bu kentteki tüm insanları seven sorumlu vatandaşlar olarak birlikte geleceğe yürümeye ve yeni istihdam alanları üretmeye çalışacağım. Kamuoyuna saygı ile arz ederim."