Bir dönem Süper Lig’de fırtına gibi esen siyah beyazlı efsane kulüp, eski günlerine geri dönmek için mücadelesini sürdürüyor. Bu sezon Aydın 1. Amatör Ligi’ni namağlup şampiyon olarak tamamlayıp amatör liglerde rekor kıran Aydınspor, yeni sezonda Amatör Süper Lig’de mücadele edecek. Eski günlerine dönmek için yönetimi, teknik heyeti ve altyapısıyla geleceğe dair umut veren Aydınspor’un, Aydın halkı da profesyonel liglere geri dönmesini istiyor.

TARİH PANORAMASI

Aydın il merkezinde, 1923 yılında Aydınspor adı altında bir kulüp kuruldu fakat kuruluşunun ardından faaliyet gösteremeyerek 1965 yılında Aydınspor'u yeniden kurma çalışmalarına başlandı. 23 Şubat 1966 tarihinde Aydın Bölgesi Mahalli Lig Şampiyonu olan Aydınspor, 2. Lig'e girmek için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) müracaat etti ve 4 Mart 1966 tarihinde Aydınspor'un 2. Lig'e girişi onaylandı. 4 Mart 1966 tarihi, Aydınspor'un resmi kuruluş tarihi olarak kabul edildi.

EFSANE ZEYBEKLER

12 Haziran 1966 tarihinde Akınspor, Esnafspor ve Hilalspor kendilerini feshederek Aydınspor'a katıldı. Aydınspor'un logosunda bulunan dört yapraklı yonca, dört kulübü temsil ediyor. Forma rengi ise, dağlarındaki zeytinden siyahı, ovalarındaki pamuktan da beyazı alarak siyah-beyaz olarak belirlendi. Efeler diyarı takımı olduğu için Aydınspor'un ünvanı ‘Zeybekler’ oldu ve yarım asırlık çınar, günümüzde hala Zeybekler olarak anılmaya devam ediyor.

İLK TEKNİK ADAM YORDONEVSKİ BORİS

Aydınspor, 10 Eylül 1966 tarihinde 2. Lig Kırmızı Grup'ta profesyonel mücadeleye başladı. Aydınspor’un ilk teknik direktörü Yugoslav asıllı Yordonevski Boris oldu. İlk resmi karşılaşmasını Beykozspor'a karşı oynadı. İstanbul Vefa Stadyumu'nda oynanan mücadele, Beykozspor lehine 3-2'lik skorla tamamlandı. Aydınspor ilk puanını 25 Eylül 1966 tarihinde yine başka bir İstanbul takımı olan Beyoğluspor'a karşı, ilk galibiyetini ise 1 Ocak 1967 tarihinde Karagümrük'e karşı aldı. Aydınspor, profesyonel olarak mücadele edilen ilk sezon olan 1966-1967 Sezonu'nu 25 puanla 15'inci sırada tamamladı.

EN FARKLI SKOR KADIKÖY’DE FENER’E

Aydınspor, 1989-1990 Sezonu'nda 74 puanla şampiyon olarak 2. Lig'den 1. Lig'e yükseldi. Türkiye liglerinin en üst seviyesi ve şu anki adıyla Süper Lig olan 1. Lig'deki ilk karşılaşmasını İstanbul Fenerbahçe Stadyumu'nda Fenerbahçe'ye karşı oynadı. Karşılaşmayı 6-1'lik skorla kazanan Aydınspor, Fenerbahçe Spor Kulübü’ne kendi evinde aldığı en farklı mağlubiyet üzüntüsünü yaşattı.  Günümüzde hala bu tarihi hezimet, lig tarihindeki yerini korumaya devam ediyor.

EFSANE GERİ DÖNÜYOR

Yeni sezonda Amatör Süper Lig’de mücadele edecek olan Aydınspor, eski şaşalı dönemlere geri dönmenin ilk sinyallerini ise bu sezon verdi. ‘Efsane geri dönüyor’ sloganıyla büyük bir çıkış yapan Aydınspor’da ilk hedef gerçekleştirildi. Ligde yönetimi, teknik heyeti, altyapısı ve taraftarı ile namağlup şampiyonluk sevinci yaşayan Aydınspor, Süper Lig’de de şampiyonluk hedefiyle mücadele edecek ve sonraki yıllarda uzun bir aranın ardından profesyonel liglere geri dönmüş olacak.