Futbol branşında ilk kez bu sezon liglere katılan ve 2. Amatör Küme’de ilk yılında şampiyon olarak 1. Amatör Küme’ye yükselen Aydın Büyükşehir Belediyespor, düzenlediği gece ile şampiyonluğunu kutladı. Laz Aydın Restorant'ta düzenlenen kutlama programına Aydın Büyükşehir Belediyespor yönetimi, teknik heyet ve futbolcuların yanı sıra, voleybol takımı ve teknik heyeti de katıldı. Gecede Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyon (ASKF) Başkanı Hasip Arıkan ve Aydın Futbol İl Temsilcisi Hakan Açıkgöz de yer aldı. 
  Aydın Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Polat Bora Mersin, ilk sezonlarında güzel bir başarı yakaladıklarını ifade ederek, futbol takımını ve teknik heyeti tebrik etti, başarılarının devamını diledi. Törende şampiyonluk kupasını ASKF Başkanı Hasip Arıkan takdim ederken, sporculara madalya ve plaketlerini kulüp yöneticileri verdi. Ayrıca Erkek Voleybol Takımı’nı da yakaladıkları başarıdan dolayı tebrik eden Başkan Mersin, voleybolculara da teşekkür plaketi vererek kendilerini onurlandırdı.

“BU ŞAMPİYONLUK GELECEK YILLARIN HABERCİSİDİR”

Gecede konuşma yapan Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Hasip Arıkan, “Tüm Aydın Büyükşehir Belediyespor futbolcularını, teknik heyeti ve yönetimi şampiyon olarak 1. Amatör Küme’ye yükselmelerinden dolayı tebrik ediyorum. Aydın BŞB Spor’un amacı, tüm spor dallarına katılarak, sporu daha geniş tabanlara yaymak. Başkan Polat Bora Mersin ve yönetimi, planlı ve projeli ilerleyerek başarılı bir yönetim sergiliyor. Planın bir parçası olan Mustafa Ünlü ile birlikte, birçok karakterli ve düzgün sporcular ile bir aile ortamı yakalandı. Başkan Polat Bora Mersin ve arkadaşları bu oluşumu yakalayarak büyük bir başarı elde ettiler. Bu şampiyonluk gelecek yılların bir habercisidir. Bu başlangıç daha iyi geleceğin adıdır. Siz futbolcular sadece yönetime karşı değil, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı’na karşı da sorumlusunuz. Saha içinde örnek bir kişilik sergilemeniz gerek. Olumsuz her hareketinizin faturası direkt olarak ona kesilir. Onun için örnek bir takım olma yolunda zaten emin adımlarla ilerliyorsunuz. Eğer hiç kırmızı kart ve sarı kart görmeden bu şampiyonluğu elde ettiyseniz gelecek zaten sizlerindir. Tekrar sizi tebrik ediyor ve 1. Amatör Küme’de başarılar diliyorum” dedi.

“HİÇ BİRİNİZ BENİ UTANDIRMADINIZ”

Aydın BŞB Spor Futbol Şube Sorumlusu Ömer Altuntaş yaptığı açıklamada, futbolcuların her birine ayrı ayrı teşekkürlerini ileterek, “İlk yarıda Yılmazspor’a bir maç kaybetmiştik. Soyunma odasına girdiğimde söylediğim şey şuydu, ‘Sizin gibi karakterli, kişilikli her biri ayrı ayrı oyuncularla olmaktan çok mutluyuz. Bu takım sezon sonuna kadar bir daha maç kaybetmez’ demiştim. Hiç biriniz beni utandırmadınız. Sizinle çalışmaktan çok mutluyuz. Allah hepinizden razı olsun. Şampiyonluğumuz da hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.