Nazilli Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen kongrede Divan Başkanlığı'nı, merhum Gazeteci Uğur Mumcu’nun eşi, eski milletvekili Güldal Mumcu yaptı. Kongreye, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Özlem Burcu Ugan, Ali Çankır, Kuyucak İlçe Başkanı Şehmuz Mızrak, Karacasu İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, Sultanhisar İlçe Başkanı Ünsal Ünal, Yenipazar İlçe Başkanı Sergül Duransoy, Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Necmettin Ünüvar, Mustafa Kırcalı, eski Milletvekilleri Mehmet Fatih Atay, Mehmet Boztaş, Kuyucak eski Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu, ÖRKOP Başkanı Çetin Kapucu, Kuşadası eski İlçe Başkanı Nail Özazman, eski merkez ilçe başkanları Nadir Tünay, Ayhan Başdemir, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı.  
  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongre, seçime tek listeyle giren Başkan Ali Deveci’nin konuşmasıyla devam etti. Konuşmanın ardından oy kullanma işlemi başladı. 416 delegenin bulunduğu CHP Nazilli İlçe Örgütü'nde seçimlere 266 delege katıldı. Tek liste halinde gidilen seçimlerde 3 zarf boş çıkarken, 263 geçerli oyla Ali Deveci tekrar ilçe başkanı oldu. Yönetim Kurulu ise, Zerrin Acar, Güler Kurudere Akbaş, İsmail Akaya, Süleyman Bakkal, Hatice Bilge, Füsun Bilgen, Nilgün Çizmeci, Mevra Eliküçük, Sezgin Emre, Fatih Mehmet Önen, Mustafa Özdemir, Erkut Sağıroğlu, Ergün Tunç, Esat Ülkü, Savaş Yener ve Mustafa Yılmaz’dan oluştu. Seçimde ayrıca 81 kişilik il kongre delegeleri de belirlendi.

"OMUZ OMUZA ÇALIŞMAK İÇİN ADAY OLDUM" 

CHP'de görev almanın kendisi için onur olduğunu söyleyen Deveci, "Bundan tam 2 yıl önce ben ve arkadaşlarım göreve geldik. İki yıl boyunca birlikte görev yaptığım, çalışmaktan büyük keyif aldığım yönetim kurulu arkadaşlarıma, kadın kolları ve gençlik kollarımıza çok teşekkür eder, Cumhuriyet Halk Partisi’nin çok değerli üyelerine şükranlarımı sunarım. Örgütümden gelen yoğun ısrar doğrultusunda ve yapmış olduğum istişareler sonucu, tekrar ilçe başkanı adayı olmaya karar verdim. Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk genel başkanımız Atatürk’ün bizlere hedef koyduğu çağdaş Türkiye yaratma konusunda mücadele eden kadroların bir neferi olarak örgütümle birlikte omuz omuza çalışmak için aday oldum. CHP’de görev almak, hele hele ilçe başkanı olmak, benim için onurların en büyüğüdür. Benim aileme ve çocuklarıma bırakacağım en büyük miras budur.  Bu görevlerin kalıcı, kartvizit makamları olmadığının bilinci ile hep birlikte partimizi önce belediye başkanlığı seçimlerinde birinci yapmaya, ardından genel seçimlerde başarımızı daha yukarıya taşımak için mücadele etmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.