Piyasada kilosu 350 liraya satılan kıymetli ürün fıstıkçamı, Mesutlu mahallesi sakinlerinin yeni gelir kapısı olacak. Mesutlu Mahallesi Düğün Salonunda gerçekleştirilen fıstık çamı sertifika dağıtım törenine Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Efeler İlçe Kaymakamı İzzettin Sevgili, Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, Aydın Orman İşletme Müdürü Yusuf Karartı, protokol ve mahalle sakinleri katıldı.

EKONOMİK GETİRİSİ YÜKSEK

Törende konuşan Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, Aydın'da 326 bin hektar ormanlık alan olduğunu, bu alanlara Gelir Getirici Orman Projesi kapsamında ceviz, badem, kestane gibi ağaçlar diktiklerini belirterek, "2017 yılı sonu itibariyle 70 köyde bin 600 hektar alanda gelir getirici ağaçlandırma yaptık. Fıstık çamı ağacını yumurta veren tavuğa benzetiyorum. Fıstık çamının çok güzel bir getirisi var, aynı zamanda çok faydalı. 2006 yılında yapılan ağaçlandırma neticesinde 988 adet fıstık çamı diktik. Bugün itibariyle bu çamlar 10 yaşın üzerindedir. Mesutlu Mahallesinde yaşayan 38 aileye bu fıstık çamlarını eşit miktarda dağıtımını yapacağız" dedi.

38 AİLEMİZE GELİR GETİRECEK

Ailelerin yeni bir gelir kapısına kavuştuğunu belirten Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ise, "Bu topraklar için can verdiysek, bu toprakların zenginliklerinden, nimetlerinden en iyi şekilde istifade edeceğiz. 38 ailemiz her ay 100 liranın üzerinde bir getiri sağlayacak. Ailelerimize hayırlı olsun" diye konuştu .Konuşmaların ardından her aile 26 fıstık çamı ağacını kura ile 49 yıllığına işlemeye hak kazandı. Vali Köşger, vatandaşlara sertifikalarını verdi.