2018 Ekim ayına kadar olan bir yıllık süreci kapsayan proje için kurs kayıtları devam ederken Dernek Başkanı Hüseyin Yağcı, bu ayın sonunda kursların başlayacağını söyledi. 
  Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde dezavantajlı kesimlerin toplumla iç içe olmalarını arttırtmak amacıyla ‘Gelenekten Geleceğe’ adlı proje Ekim ayının sonunda hayata geçecek. Bir yıl sürecek olan proje kapsamında 11 kurs ile 3 etkinlik düzenlenecek. Proje sahibi Gocabeşli Folklor Kültür Sanat Spor Kulübü Derneği’ne ortaklık yapacak olan Sultanhisar Halk Eğitim Merkezi ise, gerçekleştirilecek birçok kursta derneğe katkı sunacak. Projenin yaklaşık 150 kişiye hitap ettiğini dile getiren Gocabeşli Derneği Başkanı Hüseyin Yağcı, “Projemizin kapsamı ve hedef kitlesi dezavantajlı kesimdir” dedi.

11 KURS, 3 ETKİNLİK OLACAK

Yağcı, şunları kaydetti: “Derneğimiz 30 Mart 2017 tarihinde İçişleri Bakanlığı Dernek Dairesi Başkanlığı 2017 proje destek programına başvuru yapmış ve projemiz kabul edilmiştir. ‘Gelenekten Geleceğe’ adlı projemiz bakanlığımızca onaylanmış olup 2 Ekim 2017 tarihi itibariyle de başlamış bulunmaktadır. Projemizin kapsamı ve hedef kitlesi dezavantajlı kesimdir. Bunlar arasına, çocuklar, gençler, engelliler ve bayanlar başta olmak üzere ilçemizde yaşayan Suriyeli vatandaşlarımızı dahil ettik. Suriyeli vatandaşların toplumumuza ve yaşamımıza daha kolay adapte olabilmeleri açısından ve bize daha iyi kanalize olabilmeleri açısından projenin içine onları da ekledik. Yaklaşık 150 kişilik bir hedef kitlemiz var. Ancak bizim çalışma öngörümüz 500-600 kişiyi bulabilir. Bu kapsamda dezavantajlı kesime yönelik 11 kursumuz ve 3 etkinliğimiz olacak."

KAYITLAR DEVAM EDİYOR

Kursları yapabilmek için bir proje merkezi oluşturduklarını dile getiren Yağcı, “Yaklaşık 500 metrekare, 3 katlı bir bina kiraladık. Binamızın tadilat işlemleri devam ediyor. Binamız Ekim sonu gibi hazır hale gelecek ve kurslarımız başlayacak. Şu an kurs kayıtlarımız devam ediyor. 2 Ekim 2018 tarihinde de projemiz son bulacak. Proje ortağımız ve iş birliği içinde çalışacak olduğumuz kurum Sultanhisar Halk Eğitim Merkezi olacak. Özellikle sertifikasyon ve öğretici antrenör bulma görevi, Halk Eğitim Merkezi'ne ait olacak. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak da bu etkinliklere destek veriliyor” diye konuştu.

PROJE 108 BİN LİRA BÜTÇEYE SAHİP

Projenin ulusal düzeyde bir proje olduğuna değinen başkan Yağcı, “Projemiz hibe projesi kapsamında 108 bin bütçeye sahiptir. Bunun 21 bin lirasını da dernek olarak biz karşılamayı taahhüt ettik. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. Geri kalan 87-88 bin liralık bölümü de Bakanlığımız derneğimize hibe olarak gönderecek. Kurslarımız arasında halk oyunları kursları, bilgisayar kursları, keman, bağlama, gitar gibi müzik kursları yer alıyor. Dernek olarak 3 ana enstrümandan 15’er tane alacağız. Kursiyerlerimiz hiçbir enstrüman ücreti ödemeden ücretsiz bir şekilde bu kurslara katılabilecekler ve kendilerini bu anlamda geliştirebilecekler. Bunun yanında engellilere ve bayanlara yönelik perküsyon ve yüzme kursu vereceğiz. Özellikle spora yatkın olan çocuklarımızı gelecek yılki spor akademilerine ve spor liselerine giriş sınavlarına hazırlamak amacıyla kurslar düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

ENGELLİLERE VE BAYANLARA İŞ EDİNDİRME KURSLARI DA VERİLECEK

Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı: “Sosyal sorunları, yaşayışımızı, insanlar ve canlılarla ilgili olarak birçok konuyu aktarabilecek tiyatro ve drama kursları da gerçekleştireceğiz. Özellikle gençlerde ve çocuklarda farkındalığı arttırma yollarından bir tanesi, tiyatro ve dramadır. Bu konuda öğrencilerin ve halkın katılacağı çalışmalarımız ve kurslarımız olacak. Engellilere ve bayanlara yönelik KOSGEB girişimcilik ve iş edindirme kursu, ebru sanatı kurslarımız olacak. Tarihimizi öğrenmek ve milli duygularımızı arttırmak amacıyla Mart ayında Çanakkale Gezisi, ebru sanatı ile ilgili yapılan çalışmaları sergileme, perküsyon kursuna giden engelli çocukların ve vatandaşların yapacağı konser ile gitar, bağlama ve keman kursiyerlerinin düzenlediği Türk Halk Müziği ve pop müzik olmak üzere birkaç konser yapılacak. Kavaklı Mahallemizde her yıl geleneksel olarak düzenlenen bir keşkek hayrı var. Bu keşkek hayrı ile konserler projenin finallerini oluşturuyor."