Geçtiğimiz günlerde Bayram İnci’den CHP Aydın İl Başkanlığı görevini devralan Ali Çankır ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak üzere Aydın’a gelen Ağbaba ile Özel, İl Başkanlığı binasında partililerle buluştu. Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, bir önceki dönem milletvekili Fatih Atay ile bir önceki dönem İl başkanlığı yapan Bayram İnci de toplantıya katılarak birliktelik mesajı verdi. Partililere yönelik birer konuşma yapan Çankır, Özel ve Ağbaba, AK Parti ve MHP’yi hedef aldı.

“AKP-MHP İTTİFAKI AYDIN’DA ÇÖKMÜŞTÜR”

CHP İl Başkanı Ali Çankır, Aydın’da AK Parti ve MHP ittifakının tutmadığını savunarak, “AK Parti il başkanı 6 ay içinde Aydın’da istifa etti. MHP il başkanlığı, 3 yıl içinde bir düzine il başkanı değiştirdi. Bu gösteriyor ki AKP-MHP ittifakı Aydın’da çökmüştür. 2019’da Aydın halkının bu ittifaka güveni ve desteği artık kalmamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi 2019 seçim sürecinde ve hükümet sürecinde tarımda, kırsalda, turizmde, ekonomide, sanayide uyguladığı eşitlikçi ve halkçı politikaları, 2019’da da uygulamaya devam edecektir.  Aydın’da bu ittifak çökmüştür. Bahtsız bir iktidar, emanetçi il başkanları... Aydın halkı bu ittifaka prim vermemiştir” dedi.

“TEK ADAMLIK HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALDI”

Aydın’daki yeni yönetimin arkalarında olduklarını ifade eden Özgür Özel, “CHP’de eskisiyle yenisiyle 2019’da yapılacak olan seçimlerden önce bu birlik ve beraberlik havası son derece önemlidir. Her biriniz önce kendinizle ve partinizle gurur duyunuz. Salona çoklu yarışla girebilen tek siyasi parti biziz. Kendi anormalliklerini normalmiş gibi gösterip bizimkini anormalmiş gibi göstermeye çalışıyorlar. İyi ki CHP var, parti içi demokrasi var. Çünkü birilerinin de Türkiye’de demokrasiyi yaşatması, demokrasiyi savunması, demokrasiyi göstermesi gerekiyor. Bu ülkenin umudu da bu partidedir. Yapılan bütün anketler AKP’nin seçmeninin eşikte olduğunu gösteriyor. Her dört seçmenden biri, ‘Kararsızım, gelecek seçimlerde başka partiye oy verebilirim’ diyor. Şaibeli, mühürsüz bir yüzde 51 alıp tahtaya yazdılar ancak tek adamlık hevesleri kursaklarında kaldı” diye konuştu.

“OY ALMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPIYOR” 

Artık her 'evet'e karşı bir 'hayır'ın olduğunu söyleyen Özel, “Gerçek anlamda Cumhuriyet'e sahip çıkan, gerçek milliyetçilerle gönlünde vatan, bayrak sevgisinden başka bir şey olmayanlar ittifak kurdu. Önümüzde yapılacak ilk seçim, o tek adam heveslisi için bir bütünleme niteliğinde. Onun karşısında acaba 'hayır’ın bileşenleri bir daha bir araya gelebilirler mi? Bu sorunun üzerinden hep birlikte 432 kilometre yol yürüdük biz. Oy almak için her şeyi yapıyor. Şehidin tabutunun üstüne elini koyuyor, bir eli tabutta, bir elinde mikrofon. Şehit tabutunun üzerinden iç siyaset malzemesi üretiyor. Şehit cenazesinde siyaset yapan kötücül bir akılla karşı karşıyayız. Ne yaparlarsa yapsınlar biz büyük bir hata yapmazsak, 'hayır' diyenler eskiye göre daha güçlü” ifadelerini kullandı.

“ŞİMDİ DE TEK TİP İNSANI EKLEYECEK” 

Ali Çankır’a 'Hayırlı olsun' diyerek sözlerine başlayan Ağbaba, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk Tabipler Birliği ile Türk Barolar Birliğinin önündeki Türk ibaresini kaldırmak istemesine tepki gösterdi. Ağbaba, “Aslında geçtiğimiz yıllardan bu yana vermiş olduğu bazı mesajlar bunun habercisiydi. 'Tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan' diyordu. AK Parti’nin kendi simgesiymiş gibi söylediği bu sözlerin ardından bir de Rabia işareti yapıyordu. Bu Rabia işareti Anadolu topraklarında doğmuş bir işaret değildir. Yerli ve milli vurgusu yapan bu şahsın kafasının içindeki de, işaretler de, simgeler de hepsi ithaldir. Mısır'dan alınmış bu işareti şimdilerde 5 olarak değiştirecek. Tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrağın ardından şimdi de tek tip insanı ekleyecek. Bütün toplumu ve herkesi tek tipe giydirmeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

“ARTIK YANLIŞ YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK” 

Erdoğan’ın yaptığı çeşitli çıkışlarla kendisinden farklı ses çıkaran bütün kurum ve kuruluşları susturmaya çalıştığını iddia eden Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi’ne saldırıldığını, bunun nedeninin ise önümüzdeki seçimler olduğunu öne sürdü. Ağbaba, şunları kaydetti: “Seçime giderken anketlerin hiçbirinde AK Parti-MHP ittifakından hiçbir sonuç yüzde 50 çıkmıyor. Bir taraftan Recep Tayyip Erdoğan bağırıyor, bir taraftan Devlet Bahçeli ondan daha fazla bağırıyor. Biliyor ki önümüzdeki süreçte bunlar bu ülkeyi yönetemeyecek. Arkamızda çok önemli 16 Nisan ve Adalet Yürüyüşü gibi iki deneyim bıraktık. 2019’a giderken başaracağımıza hiç kuşku duymuyorum. 2019’dan sonra Türkiye’yi, demokrasiyi, Cumhuriyet'i ve laikliği savunan insanlar ve kadrolar yönetecek. Bu nedenle kendi değerlerimizi savunmaya devam edeceğiz ve başarılı olacağız. Artık yanlış yapma lüksümüz yok."