30 Ağustos Zaferi’nin 96. yıl dönümü münasebetiyle sabah saat 10.30’da Atatürk Meydanı’nda düzenlenen çelenk koyma törenine, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Radar Komutanı Deniz Binbaşı Uğur Ünlü, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Yaldızkaya, Aydın Barosu Kuşadası Temsilcisi Esra Tükenmez, Kuşadası Askerlik Şubesi Başkanı Personel Asteğmen Hüseyin Kurt, Kuşadası Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, Kuşadası İlçe Jandarma Komutanı Murat Şahin, Kuşadası Müftüsü Vehbi Akşit, Şehitler ve Gaziler Derneği Başkanı Hasan Tahsin Öztürk, siyasi parti temsilcileri, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
  Törende konuşan Kuşadası Askerlik Şubesi Başkanı Personel Asteğmen Hüseyin Kurt, "Atatürk'ün 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' diyerek çok güç şartlarda 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkmasıyla başlayan mücadelede, dünyada eşi görülmemiş bir zafer kazanılmıştır. Türk ordusunun verdiği mücadelede hedefe ulaşılması neticesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, yüce Türk ulusunun desteğiyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü ve bekası için yorulmadan azimle çalışmaya devam edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan başta ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere vatanları uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum" dedi. 
  Törende öğrenciler tarafından şiirler okunurken, Kuşadası Folklor Araştırma Derneği (KUFAD) ile Elifname Gençlik Spor Kulübü tarafından sergilenen halk oyunları gösterileri büyük beğeni topladı. Tören, Kuşadası Belediye Bandosu eşliğinde halk dansları toplulukları, spor kulüpleri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların yer aldığı kortej geçişinin ardından son buldu.