Aydın’ın Efeler ilçesinin köklü kulüplerden Yeni Esnafspor’da 2018-2019 sezonu öncesinde olağanüstü genel kurul heyecanı yaşandı. Mavi-beyazlı kulüpte gerçekleşen kongrede mevcut kulüp başkanı Ertan Yılmaz aday olmazken, tek liste ile seçime gidildi. Kulübün 17 yıldır formasını giyen tecrübeli defans oyuncusu Bünyamin Tosun üyelerinin tamamının oyunu alarak başkanlık koltuğuna oturdu.

“BAŞKAN OLMAK BENİM İÇİN BİR GURUR”

Kongrede konuşan Başkan Tosun, “Uzun yıllar top koşturduğum ve takım kaptanlığını yaptığım kulübümde başkan olmak nasip oldu. Bu gururu bana yaşatan üyelerimize teşekkür ediyorum. Yeni Esnafspor’u hak ettiği yerlere getirmek için çalışacağım. Hedefimiz 1. Amatör Küme’ye renk katmak. Yeni bir yönetim olduğumuz için yeni bir oluşum içindeyiz. Asıl hedefimiz önümüzdeki sezonlar için. Ligde ilk üçü zorlayacak bir takım kuruyoruz. Transfer görüşmelerine devam ediyor, 4-5 transfer yapmayı planlıyoruz. Grubumuzda güçlü takımlar var ama biz hiç bir rakibi ayrıt etmeyeceğiz. Her maça galibiyet parolasıyla çıkacağız” diye konuştu.

YENİ YÖNETİM

Tosun başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda, Erhan Kaytak, Abdullah Babat, Okan Borazan, Yusuf Burak Ilgaz, Mustafa Ünlü ve Engin Kuruyever isimleri yer aldı. Öte yandan, Koçarlı Menderesspor’da geçen sezon şampiyonluğu kaçıran Antrenör Abdullah Babat’ın yönetim kurulunda olduğu Yeni Esnafspor’u yeni sezonda çalıştıracağı bildirildi.