Demokrasi Şehidi Adnan Menderes’in doğduğu topraklarda hatıralarının yaşatılması amacıyla Aydın Valiliği tarafından yaptırılacak olan müzenin yeri belirlendi. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Çakırbeyli’nin Yertepesi mevkiindeki 130 dönümlük arazide incelemede bulundu. Vali Köşger’e, Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu yetkilileri ve Çakırbeyli Mahallesi Muhtarı Mehmet Demir de eşlik etti.  

KONAĞININ MİMARİSİNDE YAPILACAK 

Vali Köşger, Menderes ailesinin Çakırbeyli Mahallesindeki konağının maketi şeklinde Aydın’a yakışır bir Adnan Menderes Müzesi yapacaklarını söyledi. Adnan Menderes’e ait eserleri toplayarak müzede sergileyeceklerini kaydeden Köşger, “Merhum Menderes’in çocukluğundan itibaren Aydın ile bağlarını öne çıkaran ama esas olarak Türk siyasetine ve millete yaptığı hizmetleri vurgulayan belgeler ve dokümanların bulunduğu müze yapacağız. İdam edildiği sahneye kadar tüm yaşamını üç boyutlu görseller eşliğinde müzede canlandıracağız. Ellerinde Adnan Menderes’e ait materyaller ve eserleri olanların bize getirmesini istiyoruz” dedi.

GEÇ KALINMIŞ BİR HİZMET 

Çakırbeyli’de Adnan Menderes Müzesi’nin yapılmasını çok istediklerini belirten Muhtar Mehmet Demir, “Mahallemizdeki Menderes Konağı’nın müze olması için çok uğraştık ancak Menderes ailesi müze konusunda isteksiz. Yaşadığı yer olan çiftlik, müze için en uygun yerdi. Aile istemeyince bir şey yapılamıyor. Mahallemize gelen insanlar Menderes’e ait eserleri görmek istiyor. Muhtarlığımızda  Menderes Köşesi yaptık. Fotoğraflar koyduk, gelenler fotoğraflara bakıp gidiyor. Ancak Adnan Menderes Müzesi bir eksiklikti. Gerçekleşirse çok güzel bir hizmet olacak. Şimdiye kadar geç kalınmış bir hizmetin Valimiz Yavuz Selim Köşger tarafından hayata geçirilmesini bekliyoruz” diye konuştu.