Eğitim-İş Aydın Şubesi, başkanlar kurulu toplantısı düzenledi. Efeler Saklı Bahçe Kafe'de Aydın Şube Başkanı Remzi Çomakçı ve yönetiminin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, ilçe temsilci başkanları katıldı. Toplantıda siyasi gündem ile eğitimin temel sorunları konuşuldu.

"BAŞKANLIĞI İMAMOĞLU HAK ETTİ"

Açılış konuşmasını yapan Başkan Çomakçı, Türkiye'nin çok önemli bir seçimi geride bıraktığını, seçimde ortaya çıkan sonucun yıllarca etkisini sürdüreceğini söyledi. Siyasal iktidarın seçimlerden önce ülkenin bekasından bahsettiğini hatırlatan Çomakçı, "Söz konusu olan ülkenin değil, iktidarın bekasıydı. Ne kadar haklı olduğumuzu seçim sonucunda yaşanan tartışmalardan da görüyorsunuz" diye konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, yaşanan tartışmanın bir an önce son bulmasını dileyen Çomakçı, başkanlığı Ekrem İmamoğlu'nun hak ettiğini iddia etti.

"5 YILDIR ALANLARDA KUTLAMA YAPIYORUZ"

Bağlı bulundukları Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun çağrısı üzerine geçen hafta Ankara'da yapılan toplantıya katıldıklarını belirten Çomakçı, "Toplantıda ağırlıklı olarak tartışılan konu, 1 Mayıs'ta Birleşik Kamu-İş ve birleşenlerinin nerede kutlama yapacağıydı. Ortaya iki ana düşünce çıktı. Bunlar; merkezi düzeyde Ankara veya İstanbul'da, bölgesel anlamda da Adana, Antalya, Mersin ve İzmir'de kutlama yapılmasıydı. Biz de Aydın olarak tavrımızı toplantıda açıkladık. Aydın'da son 5 yıldır alanlarda kutlama yaptığımız için düzenlenecek merkezi veya bölgesel 1 Mayıs kutlamalarına kitlesel anlamda katılmayacağımızı söyledik. Aydın'da alanı boş bırakmayacağız. Demokrasi güçleriyle sendikalarla demokratik kitle örgütleriyle yine Aydın'da kutlama yapacağız" dedi. Çomakçı'nın konuşmasını tamamlamasının ardından, başkanların sorun ve taleplerini dile getirmesi ile toplantı sona erdi.