Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş ile MHP Germencik İlçe Başkanı Turgay Ulutaş arasında 'Türk' kelimesi ile başlayan ve 'rant' ile devam eden tartışma iyice alevlendi. Ulutaş, kendisini bir engelli vatandaş üzerinden Ortaklar Havuz Tesisleri'ni usulsüz şekilde çalıştırmakla suçlayan Öndeş'e cevap verdi.

"HER ZAMAN TEK YÜZÜM OLDU"

Siyasi kıvraklığı alışkanlık haline getirenlerden öğrenecek bir şeyinin olmadığını belirten Ulutaş, "Bir eczane uğruna, kendi rantı için Ortaklar Belediyesi'ne 40 bin lira tazminat ödetmiş fakat eczacı olamamış, hele hele 31 Mart seçim gündemi oluşmadan havuza gelip kendisi için destek isteyen, Büyükşehir Başkanı ile benim adıma görüşüp gerekirse havuzun bende kalacağının garantisini veren samimiyetsizlerden asla ve asla öğreneceğim bir şey yok. Rant peşinde koşsaydım bugün senin gibi CHP’li, yarın kim bilir ne olurdum. Benim her zaman tek bir yüzüm olmuştur. Ne namerde el açarım, ne de kapısına varır aman dilerim" diye konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR VERSİN İCRAYA"

Ulutaş, Öndeş'in yetki sahibi olduğunu hatırlatarak, "O bahsettiğin usulsüzlük ne ise ver mahkemeye. Havuz 2017 Haziran ayında Büyükşehir’e geçti. Bu tarih itibari ile borcum var ise ver icraya. 2018 Ekim ayında ben havuz işletmeciliğini bıraktım. 2017 Haziran-2018 Ekim ayları arasında borcum var ise Büyükşehir versin icraya. Göndermiş olduğun haber üzerine geçtiğimiz günlerde pompaları aldığım yıllara ait adıma kesilmiş faturaları şahsına göndermiştim. Bunu bile bile kirli siyaseti kimin yaptığı ortada" ifadelerini kullandı.

"GELİŞMESİNİ BEKLEMEK HAYAL"

İlçe başkanı olarak iş yeri açması veya çalıştırmasının gayet doğal olduğunu belirten Ulutaş, şu an işinin kantincilik değil, çiftçilik olduğunu ifade etti. Öndeş’in kirli siyaset yaptığını iddia eden Ulutaş, bundan dolayı Germencik’in büyümesi ve gelişmesini beklemenin hayal olacağını savundu.

SORULARINI HATIRLATTI

Ulutaş, Öndeş’in, "Ümmet Akın 2014 yolunda belediyeyi kaç TL borç ile devir aldı?", "Seçim meydanlarında Germencik Belediyesi’nin borcu 100 milyon TL civarında, satılan yerler ise 60, 70 milyon TL diye açıklarken bu rakamları afişlere niye yazmadın?" ve "31 Mart itibari ile Germencik Belediyesi’nin alacağı ne kadardı?" sorularına hala daha cevap vermediğini hatırlattı.