5-7 Kasım tarihlerinde Londra’da gerçekleştirilen WTM Dünya Turizm Pazarı Fuarı'na Didim de katıldı. Bu yılki fuarla ilgili izlenimlerini paylaşan Didim heyeti, “WTM gibi büyük bir fuarda İngiliz turistlerin özellikle tercih ettiği Ege destinasyonları gereken şekilde temsil edilemedi. Ülkemiz adına tahsis edilmiş alanın yanlış dekore edilmesi ve gereksiz alan kullanımı nedeni ile sadece Didim’in değil Bodrum, Çeşme, Marmaris, Fethiye, Kuşadası gibi önemli Turizm merkezlerinin de bistro masaları üzerinde tanıtım mağduriyeti yaşamasına neden oldu. Türkiye son yıllarda yaşanan olaylar ile turizm piyasasında haddinden fazla rakibi olan bir ülkedir. Dolayısı ile bu şekilde içine kapanık standart düzenlemeleri yerine daha dışa dönük, daha davetkar stantlar düzenlemelidir. Kısacası Turizm bakanlığı özel sektörün bütün çabalarına cevap verecek çalışmalar yapmalıdır.” şeklinde görüş bildirdi.

2019 BEKLENTİLERİ SIRALANDI

2019 beklentilerini sıralayan Didim heyeti, “Gerek tur operatörleri yetkililerinden, gerek tesis sahiplerinden, gerekse turizm aracılarından aldığımız bilgilere göre 2019 yaz sezonunda Türkiye İngiltere pazarında yine iyi satan ülkeler arasında yer alacaktır. 2019 yılında rakiplerimiz yine Yunanistan, İtalya ve İspanya gibi Akdeniz ülkeleri olacak.” ifadelerini kullandı.

YENİ FUAR HAZIRLIKLARI 

DİTAB Başkanı Sevinç Karataş, fuar dönemi ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmesinde, "İngiltere Fuarı ile başlayan fuar sezonu yurtiçinde 6-8 Aralık Travel Turkey İzmir Fuarı, 31 Ocak-3 Şubat EMİTT İstanbul Fuarı, yurtdışında 6-10 Mart ITB Berlin Fuarı, 12-14 Mart Moskova Fuarı, 27-29 Mart Kiev Fuarı ile devam edecek. Önümüzdeki hafta itibari ile başlayacak Travel Turkey Fuarı'nın hazırlıkları Didim Belediyesi, Didim Ticaret Odası, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği ve Didim Turizm Derneği işbirliğinde tamamlandı.” dedi.