Aydın Efeler Nahit Menteşe Ortaokulu, Avrupa Birliği tarafından desteklenen Erasmus+ Programı Ana Eylem 1 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında ‘Güçlükleri aşmak için buradayız’ adlı projeleri için, İtalya’nın başkenti Roma’da Temple Üniversitesi’nde eğitim gördü.

BİLGİ SAHİBİ OLDULAR

Efeler Nahit Menteşe Ortaokulu Okul Müdür Yardımcısı Cüneyt Gül, okul öğretmenlerinden Özgül Ayazöz Varvil, Derya Erkan, Özlem Aydın, Seval Can, Mehmet Çaybaşı ve Duran Karadağ Proje kapsamında Roma’ya giden 7 kişilik kafilede yer aldı. Kafilede yer alan isimler, 1 haftalık program boyunca proje kapsamında özel ihtiyaçlı öğrenciler için farkındalık oluşturup, yapılacak etkinlikler ve eğitimler konusunda bilgi sahibi oldu. Bu tür öğrencilerin kapasitelerini maksimum düzeyde kullanabilmelerini destekleyen yöntem ve teknikler çalışılırken çeşitli pratikler yapıldı.

BEĞENİ VE TAKDİR TOPLADI 

Bünyesinde bir otizm sınıfı da barındıran ve bu konudaki çalışmalarıyla da adını sıkça duyuran Nahit Menteşe Ortaokulu öğretmenleri, genel eğitim anlayışlarına bu eğitimin mesleki açıdan yenilikçi bir bakış açısı kazandırdığını belirttiler. Eğitim sırasında Nahit Menteşe Ortaokulu proje ekibi tarafından yapılan tüm çalışmalar, kurs eğitmenleri ve kursa katılan diğer katılımcılar tarafından büyük beğeni ve takdir topladı.