Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 170 pehlivan devenin katıldığı 33’üncü İncirliova Deve Güreşleri bu yıl da yüksek katılımla gerçekleşti. Pehlivan develerin kıran kırana mücadele ettiği İncirliova arenasında vatandaşlar birbirinden zevkli güreşleri izlemenin keyfini çıkardı. Deve güreşlerini İncirliova Belediye Başkanı MHP'li Gürşat Kale başta olmak üzere Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, Vali Yardımcısı ve İncirliova Kaymakamı Ediz Sürücü, Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, MHP İl Başkanı Burak Pehlivan, eski Bakan Cengiz Altınkaya ve çok sayıda vatandaş izledi.  

“YİNE YILIN İLK GÜREŞİNİ YAPTIK”

Geleneği bozmayarak, yeni yılın ilk deve güreşini İncirliova'da yaptıklarını belirten Başkan Kale, "Kardeşlik, dostluk ve barış içinde muhteşem bir festival gerçekleştirdik. Havanın güzel olması bizim için büyük bir nimet. Birçok ilden vatandaşımız, yeni yılın ilk deve güreşini izlemek için festivalimize katıldı. İlgiden dolayı oldukça memnunuz. Festivalimizin düzenlenmesinde emeği ve desteği olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da devecilik kültürümüzü yaşatmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU 

Gün boyu süren deve güreşleri renkli görüntülere sahne olurken binlerce vatandaş, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden getirilen 170 pehlivan devenin kıran kırana mücadelesini heyecanla takip etti. Güreşlerde bazı develer güreşmek yerine kaçmayı tercih edince hem devlerin sahipleri hem de urgancılar zor anlar yaşadı. Güreşlerin sonunda, çeşitli kategorilerde güreşen pehlivan develerin sahiplerine de protokol üyeleri tarafından kupaları takdim edildi.