CHP Aydın teşkilatında yaşanan istifa sürecinde en dikkat çeken isim, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yakın isimlerden Efeler İlçe Başkanı Barış Altıntaş oldu. Sosyal medya sayfaları ve haber sitelerinde ismi anketlerde sıkça duyulan ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğü uyumlu çalışmalarla ismi sıkça Efeler Belediyesi için anılan Altıntaş’ın istifası, 'Özlem Çerçioğlu’nun da desteğini aldı' mesajı verdi. Altıntaş’ın isminin ise, Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı gerek 1 yıl önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gerekse geçtiğimiz hafta eski parti sözcüsü CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan tarafından da tekrar deklare edilen Özlem Çerçioğlu’nun Aydın Büyükşehir başta olmak üzere ilçelerin tamamını almak için oluşturması beklenen A takımında yer aldığı iddia edildi.

A TAKIMINDA REVİZYON SİNYALİ

CHP’li Barış Altıntaş ile sık sık birlikte olan ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yakın çalışma ekibinde yer alan Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Evrim Karakoz ile Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli’nin isimlerinin de A takımında yer aldığı biliniyor. Aydın geneli başta olmak üzere Efeler, Söke ve Kuşadası ilçelerinde yapılan anketlerde Karakoz ve Akkentli isimlerinin de yer almasının ise Çerçioğlu’nun listesini güçlendirdiği ve vatandaşlardan aldığı oylarla teyitleştirdiği öğrenildi.

GÖZLER FATİH AKKENTLİ’DE 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun hukuk sürecini de yürüten ve Büyükşehir Belediyesinde başkanvekilliği görevini yerine getiren Evrim Karakoz, aylar öncesinden Kuşadası Belediye Başkanlığı için çalışmalara başlamıştı. CHP Efeler İlçe Başkanlığı görevini yürüten Barış Altıntaş’ın Efeler belediye başkanlığı için görevinden istifa etmesi ile tüm gözler Söke’de Akkentli’ye çevrildi. Çerçioğlu’nun batı bölgesinde en güvendiği isim olan Akkentli, 4,5 yıldır Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Koordinatörlüğünü yürütüyor. Çerçioğlu’nun iki önemli kurmayının uyum sorunu yaşadığı iki ilçe için aday olması, Söke Belediye Başkan adaylığında sıkça adı geçen Akkentli’nin de aday olabilmesi için, Belediye Başkanları toplantısı için Ankara’ya giden Çerçioğlu'nun girişimde bulunacağı konuşuluyor. 
Öte yandan CHP’nin kulislerinde bazı belediye başkanlarının da değişebileceği ifade edilirken, çalışmaların son anketler ile şekilleneceği öğrenildi.