Aydın’da ‘19 nedir?’ sorusundan sonra Büyükşehir’in hizmet karnesini açıklayan AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen’e, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır’dan yanıt gecikmedi. CHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği toplantıda AK Parti İl Başkanı Özmen’i yaptığı son açıklamalar nedeniyle hedef tahtasına koyan Çankır, Aydın’ın 17 ilçesinde Büyükşehir Belediyesi’nin 4 senedir yaptığı yatırımları, hedeflenen projeleri ve engellenen hizmetleri aktardı. Özmen’in ve AK Partili milletvekillerinin kamuoyunu yanıltan açıklamalar yaptığını savunan Çankır, Özmen’e açık oturum teklifinde de bulundu. 
 

ÖZMEN’E AÇIK OTURUM TEKLİFİ

AK Parti İl Başkanı Özmen’e açık oturum çağrısında bulunan Çankır, “Sayın Özmen’i istediği bir yerde, istediği bir kanalda hem hükümetin, hem Büyükşehir Belediye'mizin yatırımlarını konuşmak üzere açık oturuma davet ediyorum. Hodri meydan. İstediği platformda bir moderatör eşliğinde bu konuları konuşabiliriz. Dilediği yerde, dilediği ekranda bu konuları tartışırız. Sayın Özmen’e çağrıda bulunuyorum. Gelsin, açık oturumda hükümetin ve Büyükşehir Belediye'mizin yaptıkları ve yapmadıkları ile ilgili bir toplantıya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

“AYDIN’IN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL AKP”

"AKP zihniyeti Aydın’da hiçbir zaman başarılı olamayacak" diyen Çankır, “Büyükşehir Belediyesi kurulurken hepinizin bildiği gibi iş makineleri verilmedi. Bütün bu engellemelere rağmen, Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ ile birlikte 50 milyon lirayı aşan yatırım bedeli ile Aydın'ın en büyük makine parkını kurmuş ve bugün kendisi sıcak asfalt döker hale gelmiştir. Efeler'de, bugüne kadar 165 kilometreyi aşan yol çalışması, 186 bin metre altyapı çalışması yapılmıştır. Aydın Büyükşehir Belediyesi 2016 yılında ASTİM Köprülü Kavşağı'nı bitirerek hizmete açmıştır. Fakat Buharkent’ten Nazilli’ye ve hatta Kuşadası’na kadar yapımı düşünülen köprülü kavşaklar, tek tek Karayolları tarafından reddedilmiştir. Bu da gösteriyor ki Aydın'ın kalkınmasının önündeki en büyük engel bizzat AKP’nin kendisidir” diye konuştu.

“AYDIN YÜZDE 60’LA 'ÇERÇİOĞLU' DİYECEK”

Özmen’in yaptığı açıklamalarıyla halkı yanılttığını öne süren Çankır, “Şimdi Denizli Otoyolu'nu yapacağız diyerek yine seçim önü Aydınlıyı kandıracaklarını sanıyorlar. 14 yılda 7 kilometre çevre yolunu ancak yapabilen bir iktidar, 100 kilometreyi aşan bir yolu kaç yılda tamamlar? Bunu da ben hesaplamayayım, AKP İl Başkanı içler dışlar çarpımıyla hesabı bulsun. Bir de AKP Milletvekili Abdurrahman Öz’ün bir yıl önce söylediği sözü de buradan hatırlatalım. Kendisi 1 yıl önce Çıldır Havalimanı'nın pistinin uzatılmasını takip ettiğini belirtmişti. Ne kadar daha takip edeceğini söylerse, biz de buradan vatandaşımızı bilgilendirir, 'Şu kadar yıl daha siz bu yatırımı beklemeyin' deriz. Bakın işte bu yüzden 2009 yılında Aydın ‘Özlem Çerçioğlu’ dedi. 2014 yerel seçimlerinde yine ‘Özlem Çerçioğlu’ dedi ve 2019’da AKP’liler de çok iyi biliyor ki, yine hem de yüzde 60’la 'Özlem Çerçioğlu' diyecek” şeklinde konuştu.

“ÇAĞDAŞ BİR KENT OLUŞTURDUK”

Birçok hizmette engellerle karşı karşıya kalmalarına rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin önemli çalışmalara imza attığını dile getiren Çankır, şunları kaydetti: “Aydın'ın son 16 yılını 12 yıllık İl Özel İdaresi ve son 4 yıllık Büyükşehir dönemi olarak değerlendirirsek, içecek suyu dahi olmayan, 10 yılda bir yol hizmeti gören bir şehirden, bugün su ile ilgili sorun yaşamayan, köylerine dahi sıcak asfalt dökülen, ilçelerine yüzme havuzları, spor tesisleri, kültür merkezleri yapılmış, çağdaş, gelişen bir kente geldiğimizi görüyoruz.”   

“17 İLÇEYİ DE KAYBEDECEKSİNİZ”

Hizmetlerin önünü kesmekle suçladığı AK Parti hükümetine sandıkta cevap vereceklerine işaret eden Çankır, sözlerini şöyle tamamladı: “Şimdi bu yatırımların engellenmesinin nedeni vizyonsuz iktidar siyasetçileri ise kendinizi gözden geçirin. Yok iktidar bürokratları ise, bu arkadaşlara 'Aydınlının önünü kapatmayın' deyin ve çekidüzen verin. Daha önce de değindiğim gibi AKP’nin bu kentte başarılı olamayışının nedeni, ne yazık ki statükocu, kentin ihtiyaçlarını ve dinamizmini okuyamayan, halkın ihtiyaçlarını gözlemleyemeyen, hizmet ettirmeme hedefli siyaset anlayışıdır. Gündemlerinde olan metal yorgunluğu Aydın’da metal çürümesi noktasına gelmiştir. Buradan AKP yöneticilerine sesleniyorum, sizler bu siyaset anlayışı ile bu şehirde 17 ilçeyi de kaybedeceksiniz. Esas karneyi 2019 seçimlerinde Aydın halkı sizlere sandıkta verecek. Aydın halkı size tasdikname verecek. Halen daha işçilerinin maaşını, ikramiyesini ödeyemeyen belediyelerinizle, siyasetin er meydanı sandıkta gerekli cevabı alacaksınız.”  

Haber Videosu