Aydın Ticaret Borsası tarafından başlatılan Tadım ve Tanıtım faaliyetlerinin üçüncüsü Kastamonu’da ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile gerçekleşti. Kastamonu Barutçuoğlu AVM’de gerçekleşen Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım Etkinliği'ne, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Meclis Başkan Yardımcısı Rıza Uyar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen, Meclis Üyeleri Ali Çevik, Mustafa Akdam, Cihan Can, Mehmet Ali Avcu, Kastamonu Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Faruk Yanık, Yönetim Kurulu Başkanı Sedat İşeri, Meclis Başkan Yardımcısı Erol Akar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar İzbeli, Meclis Üyesi Tarık Altıkulaç ile Genel Sekreter Neslihan Koç katıldı.

BİLİNÇLİ TÜKETİCİLERİN OLUŞMASINA KATKI

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, iki gün süren etkinlikte yaşlaşık bin kişiye zeytinyağı tattırıldığını belirterek, “Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım etkinliğimizin üçüncüsünü Kastamonu Barutçuoğlu AVM’de ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile gerçekleştirdik. İki gün süren etkinliğimizde, yaklaşık bin ziyaretçiye Uluslararası Zeytin Konseyinden (International Olive Council / IOC) akredite olan, Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Başkanı Yusuf Küçük ve Tadım Paneli Uzmanı İdris Kurt tarafından tüketicilerimize birebir 'doğru zeytinyağının nasıl olması gerektiği' tadım yaptırılarak anlatıldı. Tanıtım faaliyetleri ile tüketiciler kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgilendirildiler. Etkinliğimiz tadım kriterleri ve kimyasal özelliklerine göre üstün kalitede olan zeytinyağının tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmaya, bilinçli bir tüketici kitlesi oluşturarak ülkemizde düşük olan zeytinyağı tüketiminin arttırılmasına katkıda bulunacaktır. Tadım ile zeytinyağının değerlendirmesini yapan tüketiciler zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilinçlendiği için tağşişe yönelim azalacaktır” dedi.

TANITIM FAALİYETLERİ SÜRECEK

Çondur, “Kastamonu etkinliğimizde Borsamıza destek veren Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası ve Kastamonu Ticaret Borsası’na, Barutçuoğlu AVM yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum. Bir sonraki etkinliğimizi 22-23 Aralık’ta Kayseri’de gerçekleştireceğiz” diyerek zeytinyağının tanıtım faaliyetlerinin süreceğini ifade etti.