Nazilli Esnafları Güç Birliği Derneği Başkanı Meltem Tuğral, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Abak’ın ardından CHP İlçe Başkanı Serdar Alptekin ile buluştu. Kahvaltıya Nazilli Esnafları Güç Birliği Derneği yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Kahvaltıda, esnafların son dönemde yaşadığı sıkıntılar, çözüm yolları ve 1 seneden az kalan genel seçimler hakkından karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Başkan Meltem Tuğral, bu tür etkinliklerin devam edeceğini ifade ederek esnafların yaşadığı sıkıntıları bu şekilde siyasetçilere ilettiklerini belirtti.

"BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM"


Davetlerine icabet eden CHP İlçe Başkanı Serdar Alptekin’e teşekkür eden Tuğral, Nazilli esnafı olarak beklentilerini dile getirdiklerini belirtti. Meltem Tuğral açıklamasında, “Bugün Nazilli Esnafları Güç Birliği Derneği olarak planladığımız program dahilinde Ana muhalefet partisi temsilcisi sayın Serdar Alptekin ile esnafın sorunlarını ve beklentilerini görüşmek, kendisinden de partisinin, özellikle esnaf ve ekonomi ile ilgili düşüncelerini öğrenmek için bir araya geldik. Öncelikle davetimize icabet ettiği için başkanımıza teşekkür ediyorum. Yerel bir esnaf derneği olarak büyükşehir belediyesi temsilcisi olarak da gördüğümüz sayın başkandan daha çok büyükşehir kapsamında Nazilli esnafı olarak beklentilerimizi görüşmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.


"NAZİLLİ BÜYÜK BİR KÖY HAVASINA BÜRÜNDÜ"


Tuğral, şunları kaydetti: "Bir zamanlar Aydın'ın en büyük ilçesi konumunda olan Nazilli maalesef bugün adeta büyük bir köy havasına büründü. Sosyal hayatın neredeyse hiç olmadığı, tiyatro, sergi, festival, konser vb. kültür sanat etkinliklerinin yılda bir kaç defayı geçmediği Nazilli'nin en azından süreklilik kazanan sosyal faaliyetlere ev sahipliği yapması yerel ekonomi için önemli bir faktör. Bu tür faaliyetler hem yükseköğretim öğrenci tercihlerinde etkili olacak hem de artık durağan hale gelen şehir hayatını canlandıracaktır. Uzun yaşam şehri olarak konumlandırılan Nazilli bunu korumalı fakat emekli şehri havasından çıkarılıp öğrenci kenti olarak gençleri de buraya çekmelidir. Büyükşehir belediyesinden beklentimiz Nazilli'nin Efeler, Kuşadası, Didim gibi daha hareketli ve sosyal bir şehir olması için çalışmalar yapmasıdır. Sayın başkanımız aracılığı ile bunun yapılacağını düşünüyorum ve bizi dinledikleri için teşekkür ediyorum.”

"ÇARESİZLİK ÇOK ZOR"


Nazilli Esnafları Güç Birliği Derneği Başkanı Meltem Tuğrul’a toplantıyı düzenlediği için teşekkür eden CHP İlçe Başkanı Serdar Alptekin, “CHP olarak uzun zamandır esnaf gezilerine devam ediyoruz. Esnafımız çok büyük bir sıkıntı içerisinde. Özellikle hiçbir iktidar desteği görmeyen, bir kenara atılmış, artık kendi yağında kavrulmak için bırakılmış fakat kendi yağında bile kavrulamıyorlar. Herkes kan ağlıyor. Güzel bir kahvaltı oldu. Çok samimi oldu. Esnaflarımız sadece kendi dertleri ile değil bütün Türkiye’nin sorunlarıyla ilgileniyorlar. Esnafımız sadece kendini değil, bütün Türkiye’yi düşünüyor. Esnaf Güç Birliği olarak etkinlikten onlar da memnun kaldı. Sıkıntılarımıza, dertlerimize hakimsiniz dediler. Esnafımızın bir kış daha geçirebileceğini düşünmüyorum. İnsan üzülüyor. Kepenk kapatmak, evine para götürememek, çaresizlik çok zor. Bu sıkıntıların CHP iktidarında en kısa sürede çözüleceğine inanıyorum. Bize güvensinler. Sandıktan çıktıktan sonra, 5 yıl sonra tekrar sandık gelecek. Bu zamanda bir şey yapamazsak bize oy vermesinler. Ama CHP’ye güvenerek ellerini vicdanlarına götürerek bize oy vermelerini istiyoruz” sözlerini kaydetti.