15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasının ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kabul edilen günde Nazilli’de etkinlikler gerçekleştirildi. Belediye Meydanında saat 20.00’de başlayan etkinliklere Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, İlçe Emniyet Müdürü Korhan Özmenlikan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Abak, MHP yönetimi, İlçe Müftüsü Selami Bayrakçı, Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Anma gecesi Nazilli Belediyesi Mehteran ekibinin muhteşem gösterisi ile başladı. Saatler 21.00’i gösterdiğinde etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ulusa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüntüsü, belediye ekranına kurulan dev ekrana yansıtıldı. Program, protokol üyelerinin konuşmasıyla devam etti. Ardından gece boyunca müftülük ilahi gruplarının konseri gerçekleştirildi. Saatler 00:13’ü gösterdiğinde camilerden selalar okundu.

“ŞEREFLİ BİR DİRENİŞ ÖRNEĞİDİR”


“Takvim yapraklarının 15 Temmuz 2016 Cuma'yı gösterdiği o karanlık gece Türk Milleti; FETÖ terör örgütünce gerçekleştirilen en kanlı, en alçak ve en sinsi darbe girişimine maruz kalmıştır” diyen Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, “15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Milletine, Türk demokrasisine, özellikle milli iradeye karşı alçakça bir kalkışma olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan kişilerin aynı zamanda bir vatan sevgisi gönül bağı yani "Türkiye Aşkı" ile de bağlı olduğu 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinde verilen mücadele sonucu görülmüştür. 15 Temmuz gecesi tüm vatandaşlar Türkiye aşkına sokağa çıkmış, birliktelik gösterip yekvücut olarak hain girişimin karşısında durmuşlardır. 15 Temmuz sadece Türkiye tarihinde değil, dünya demokrasi tarihinde de yerini alan şerefli bir direniş örneğidir. Milletimiz o gece canı pahasına meydanlara inerek demokrasisine sahip çıkmış, bu topraklarda demokrasinin ve egemenliğin yegâne sahibinin millet olduğunu tüm dünyaya göstererek bu darbe kalkışmasında düşmana fırsat vermemiştir. FETÖ terör örgütü, planlı ve sinsi bir şekilde milletin dini hassasiyetlerini istismar etmiş devletin içinde sinsice ve sabırla kümelenmiştir.15 Temmuz gecesi kalkıştığı hain darbe girişiminde 251 vatandaşımız şehit olmuş, 2196 vatandaşımız yaralanmış, gazi olmuştur. Gözü dönmüş bir şekilde milletin iradesini bombalamış, Gölbaşı tecelli ettiği TBMM'yi Özel Harekat Daire Başkanlığını bombalayıp 42 özel hareket polisimiz şehit edilmiş, 43 polisimiz yaralanmış, milletimiz tarihinde görmediği hainliğe şahit olmuştur. Devletinin bekasına ve milletinin kardeşliğine uzanan elleri, birbirine kenetlenerek kıran ecdadımızın Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda sergilemiş olduğu birlik ve beraberlik ruhu, aziz milletimizce 15 Temmuz gecesinde ecdadına yaraşır şekilde bir kez daha en güçlü şekilde yaşatılmıştır” ifadelerini kullandı.