Aydın’ın Yenipazar ilçesinin Karacaören Mahallesi’nde bulunan ‘Karacaören Göleti ve Sulaması’ işinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Temelden yüksekliği 17,5 metre olan
104 bin metreküp su depolama hacmine sahip Karacaören Göleti tamamladığında 210 dekar zirai arazinin su ihtiyacını karşılayacak.

“ŞEHRİMİZE YATIRIMLAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK”


Söz konusu yatırımla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Aydın İl Başkan Yardımcısı ve İl Tanıtım Medya Başkanı Erol Arıkan, “Hedefimiz ilçemizin su kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak, toprağın bereketini suyun bereketi ile buluşturmaktır. Son 19 yılda Aydın'ımızda inşa edilen 38 sulama tesisi tamamlanmış olup, toplamda 457 bin 100 dekar, kısmi olarak 90 bin 800 dekar arazi olmak üzere toplam 547 bin 900 dekar arazi sulamaya açılmıştır. Böylece ilimizde topraklarımız daha bereketli hale gelmiş ve çiftçilerimize yıllık 901 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağlanmıştır. “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde şehrimize yatırımlarımız hız kesmeden devam edecektir.” dedi.