Millî Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda hızla değişen teknolojik gelişmeler ışığında eğitimi verilen 47 meslek alanına ait 105 dalda ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü yetiştirmek ve nihai olarak sürdürülebilir kalkınmaya katkı sunmak amacıyla "Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği" protokolü geçtiğimiz günlerde imzalandı. Aydın ayağında protokolün basın toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Ökdem, il müdür yardımcıları, basın mensupları ve misafirlerin katılımıyla yapıldı.

9 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİ FAYDALANACAK

Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Okumuş, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Tarım, Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı ile Laboratuvar Hizmetleri alanlarında Millî Eğitim Bakanlığı uhdesinde 123 okul, 9 bin 309 öğrenci ve 264 öğretmenin protokolün kapsamı içiresinde yer aldığını söyledi. Okumuş, yapılan işbirliği çerçevesinde yabancı dil ağırlıklı olarak alan öğretim programları ve yüz yüze, dijital eğitim materyalleri hazırlanacağını, alan derslerinde Tarım ve Orman Bakanlığı eğiticilerinin görev alacağını, arazilerde iş başında eğitim düzenleneceğini, mezun öğrencilerin tarım sektöründe istihdamı için ortak proje ve çalışmalar yapılacağını, alana uygun malzeme desteği sağlanacağını, tohum yetiştirmeye yönelik ortaklaşa pilot çalışma ve uygulamalar yapılacağını, başarı bursu verileceğini ve okulların toprak, yaprak, su analizi yapabilmeleri için kapasitelerinin güçlendirilmesi şeklinde çeşitli faaliyetler gerçekleştirileceğini ifade etti.

GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

Bakanlıklar arasında imzalanan işbirliği protokolünün hayırlara vesile olmasını temenni ettiğini belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Ökdem; "Bilindiği üzere ülkemiz son yıllarda tarım sektörünün yasal ve kurumsal çerçevesini güçlendirmeye yönelik ilerleme kaydederken üreticilerimizin de rekabetçi piyasa koşulları karşısında ayakta kalabilmelerini sağlayacak tedbirler alarak üretimin devam etmesi için çaba sarf etmektedir. Bu çerçevede Tarım ve Orman Bakanlığı üretimi desteklemeye, tarımsal verimliliği artırmaya ve doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımına imkân veren politikaları uygulamaya koymuştur. Her sektörde olduğu gibi tarım sektöründe de eğitimde iş birliği ile yola devam etmek hayati önem taşımaktadır. Giderek tükenen doğal kaynakların tarım faaliyetleri sırasında etkin, sürdürülebilir ve çevre dostu uygulamalar temelinde kullanılması, teknoloji ile geleneksel tarımın entegrasyonunun sağlanması, gıda güvenliği ve güvenilirliği olgusunun hayatımıza girmiş olması gibi pek çok etken tarım ve eğitim dünyasının iş birliğini gerekli ve önemli kılmaktadır” diye konuştu.