Afyon’dan doğup Denizli ve Aydın’ın içinden geçerek Ege Denizi’ne dökülen Büyük Menderes Nehri’nin kirlilik sorunu devam ediyor. Aydın’ın birçok ilçesinden geçen ve son olarak Didim Dalyan bölgesinden Ege Denizi’yle buluşan Menderes Nehri’ndeki kirlilik Didimlileri de tedirgin ediyor. Dalyan bölgesine balık tutmaya giden vatandaşlar tarafından kaydedilen görüntülerde Menderes’in getirdiği pis su kaydedilirken, akan suyun renginin siyaha dönüşmesi ve kokusu ise tedirgin etti.
Nehre balık tutmaya gelen vatandaşlar nehirde artık balığın kalmadığını ve suyun renk ve kokusunun değiştiğini ifade ederek, kimyasal ve evsel atıklar sonucu nehrin artık eski görüntüsünden uzak olduğunu ifade ettiler.
Menderes Nehri’ni çiftçilerin sulamada da kullanıldığını ifade eden vatandaşlar, bu suyla beslenen ekinler ile sebze ve meyvelerin halka sunulduğunu ifade ederek, yetkili kurumların bu anlamda adım atmalarını istedi. Atık sulara karışan kimyasal maddeler nedeniyle nehrin üzerinde beyaz birikintiler oluştu. Suyun rengi ise kirlilikten siyaha dönüştü.