CHP Aydın İl Örgütü tarafından üye katılım töreni düzenlendi. Efeler’deki Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi’nde yapılan törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcıları Seyit Torun ve Gülizar Biçer Karaca, Aydın milletvekilleri Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız ve Süleyman Bülbül, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP İl Başkanı Ali Çankır, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç ve partililer katıldı.

“GÜCÜMÜZE GÜÇ KATTINIZ”


Törenin açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Ali Çankır, yoksulluğu yönetmek isteyen bir zihniyetle mücadele içinde olduklarını söyledi. Yeni üyelerin güçlerine güç kattığını belirten Çankır, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Bize katılın’ çağrısına kulak vererek, daha önce farklı siyasi partilerde çalışan, oy veren, üye olan vatandaşlarımızın CHP’ye yoldaş olmaları, üye olmaları saraya büyük bir korku salmaktadır. AK Parti’nin tek adam rejimi ile vatandaşlarımız yoksullaştırıldı. Artık vakit yoksulluğa, yolsuzluğa, adaletsizliğe, bir yüzükle gelip milletin lokmasına göz dikenlere karşı milletin sesinin vaktidir. Şahsın değil, milletin egemen olduğu milletin iktidarına çok az kaldı. Milletin iktidarı için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Yeni bin 211 üyemiz, CHP’ye hoş geldiniz" dedi.

"ONLAR ZENGİNLEŞİYOR, BİZ FAKİRLEŞİYORUZ"


Aralarında ev hanımı, genç, emekli polis, çiftçi, köylü ve emekli sağlıkçının da bulunduğu yeni üyeler de, birer konuşma yaptı. Yeni üyelerden AK Parti mahalle eski başkanı Murat Beyaz Duman, "Biz onlarla birlikte toplum için çalıştığımızı sanıyorduk ama bir baktık ki biz bireylere, kişilere hizmet ediyoruz. Onlar zenginleşiyor, biz fakirleşiyoruz" şeklinde konuştu. AK Parti İlçe Kadın Kolları eski Başkanı Ayşe Nursel Gürün, “Biliyorsunuz hepimiz insanız yanlışlar yaparız. Yanlışlar yapılmadan asla doğrular bulunmuyor. Kendimin inanmadığı bir şeye başkalarını da inandırmam imkansız. O yüzden doğru yolu sizlerle birlikte seçtiğime inanıyorum" ifadelerini kullandı.

" TÜRKİYE’Yİ AYAĞA KALDIRMAK ZORUNDAYIZ"


CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise, CHP’ye üye olmanın zor bir görev olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin çok sorunu olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, "Biz 6 lider bir araya gelerek, Türkiye’nin kaderini değiştirmek istiyoruz. Bir 100 yılı devirdik. 1923’te Cumhuriyet’imizi ilan ettik, 2023’e gidiyoruz. 2023’e giderken Cumhuriyet’imizi demokrasi ile taçlandırmak istiyoruz. Herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygı gösteren, itibarlı, saygın, demokrasisi gelişmiş bir ülkeyi inşa etmek istiyoruz. Ve bu amaçlarla yola çıktık. Bu amaçları gerçekleştireceğiz. Olay çünkü bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu durum, bir parti olayı olmaktan çoktan çıkmıştır. Sorun bir Türkiye sorunudur ve biz Türkiye’yi ayağa kaldırmak zorundayız" dedi.
Sorunların tamamını çözmenin mümkün olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, seçime işaret etti. Kılıçdaroğlu, seçmenlerden ellerini vicdanlarına koyarak, oylarını kullanmalarını talep etti.

“EMEKLİ EDECEĞİZ”


2023 yılında yapılacak seçimde, 7,5 milyon gencin ilk defa sandık başına gideceğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “7,5 milyon genç Türkiye’nin kaderini belirleyecek, demokrasiyi inşa edecek, buna yürekten inanıyorum. Dünya siyaset tarihine önemli bir miras bırakacak, bir otoriter yönetimi demokratik yöntemlerle sonlandırma gibi bir görevi ifade edecek. Sandığa gidecek, bir otoriter yönetimi kullandığı oylarla bitirecek. Hep beraber sarayda oturanı Allah’ın izni ile emekli edeceğiz” şeklinde konuştu. “Bütün sıkıntıların farkındayız, nasıl çözeceğimizi de biliyoruz, bizi yetkilendirin” diyerek, konuşmasını tamamlayan Kılıçdaroğlu, bin 211 yeni üyeyi temsilen yaklaşık 25 kişinin yakasına partisinin rozetini taktı.