Aydın Büyükşehir, Didim ve Kuşadası belediyelerinin çeşitli yatırımlarını hizmete açmak, toplu üye katılımı ve esnaf buluşması için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki günlüğüne Aydın’a geldi. Aydın programının ilk gününde Kılıçdaroğlu, ilk olarak Efeler’deki Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Genel başkan yardımcıları Ali Öztunç ve Seyit Torun, milletvekilleri ve belediye başkanlarının eşlik ettiği Kılıçdaroğlu’nu ziyarette, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu makamında ağırladı. Çerçioğlu’ndan belediye çalışmaları hakkında bilgi almasının ardından Kılıçdaroğlu, Orta Mahalle'de yer alan Aydın Tekstil Park'a geçti.

“BETON YIĞINI OLACAKTI”


Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 100 milyon liraya kamulaştırılan ve halkın talebine göre hazırlanan projelerle şekillendirilmeye devam edilen 177 dönümlük Tekstil Park’ta düzenlenen toplam 36 yatırımın açılış ve temel atma törenine, partililer ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Binlerce kişinin yer aldığı açılış töreninde konuşan Başkan Çerçioğlu, “İçinde bulunduğumuz 177 bin metrekare büyüklüğündeki bu alanı, 2012 yılında kamulaştırma kararı aldık. 4 yılı aşan bir mücadele sonucunda 100 milyon liraya kamulaştırdık. Değerli Aydınlılar sizin vergilerinizle biz bu işi yaptık. Eğer biz, bu alanı kamulaştırmasaydık, bugün beton yığını olacaktı. İstedik ki Aydınlıların olsun, sadece bir zümre kullanmasın, 1 milyon 150 bin kişinin kullandığı bir yeşil alan olsun istedik. Ve sizlerin desteği ile başardık, sağ olun, var olun. Bu parkın içinde çocuklarımız için oyun alanları, gençlerimiz için spor alanları, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, sanat galerileri, kreş ve birçok sosyal donatı alanı oluşturduk. Hep beraber hayal ettik, birlikte planladık, birlikte karar verdik ve birlikte yaptık. Desteğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün de bu alanın 100 bin metrekaresini, sizlerin hizmetinize sunacağız. Kent hafızamızda önemli bir yer tutan bu alanı, yeniden Aydın halkına kazandırmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Bugün yine Mimar Sinan Mahallemizde yaptığımız 30 bin metrekare büyüklüğünde park ve kütüphanemizin, 36 adet alt yapı tesisi, sanat yapıları ve diğer tesislerin açılışını ve temel atmalarını gerçekleştireceğiz” dedi.

“2,5 MİLYAR LİRAYI AŞAN YATIRIM YAPTIK”


Büyükşehir Belediyesi olarak şimdiye kadar 2,5 milyar lirayı aşan yatırım yaptıklarını ve yatırım yapmaya devam edeceklerini anlatan Başkan Çerçioğlu, “Sayın Genel başkanım, önümüzdeki dönemde de siyasetinizle daha büyük işler yapmaya, daha çok çalışmaya, halkın emanetine sahip çıkmaya tekrar tekrar söz veriyorum. Sizin talimatlarınızla her zaman fakir fukaranın, garip gurebanın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Uyguladığımız sosyal projelerle Aydın’da hiç kimse yatağa aç girmez, Aydın’da hiç kimse soğuktan üşümez. Bizim en büyük önceliğimiz sosyal belediyecilik. Bu hizmeti yaparken hiçbir ayrım yapmadık, herkese adil ve eşit davrandık, hiç kimseyi ama hiç kimseyi ötekileştirmedik. Özellikle dezavantajlı çocuklarımıza yönelik çalışmalarımız, en üst noktada. Üç tane otizm merkezi açtık. Buradan bir müjde vermek istiyorum. Bir ay sonra Nazilli’de, üç ay sonra da Kuşadası’nda otizm merkezlerimiz hizmete girecektir” şeklinde konuştu. Aydın’ın tarım kenti olduğunu ve ekonomisinin yüzde 50’sinin tarıma dayandığını dile getiren Çerçioğlu, tarım ile ilgili hizmetlerinden de bahsetti.

“TÜRKİYE’NİN DE BÖYLE YÖNETİLMESİNİ İSTİYORSANIZ, BİZE KATILACAKSINIZ”


Aydın Tekstil Alanı’nı daha önce Başkan Çerçioğlu ile birlikte gezdiğini hatırlatan CHP Lideri Kılıçdaroğlu da, “Bir kentin yeşilliğe, ağaçlara ihtiyacı var, ağaçların da kuşlara ihtiyacı var. O ağaçların altında oynayan çocuklara ihtiyacı var. Orada dinlenen yaşlılara ihtiyacı var. Dolayısı ile burası bir beton ormanı mı olmalıydı, yoksa Aydınlılar için nefes alınacak bir mekan mı olmalıydı? Ne yaptı? Sizin oyunuza başvurdu. Aydınlılara sordu ‘Ne yapalım’ diye. Onlar böyle yapmazlar. Onlar ülkenin en değerli arazilerini ranta dönüştürürler. Onların ne yaptığını ben çok iyi biliyorum. Ama Aydın’da CHP’li bir belediyenin ne yaptığını da en iyi Aydınlılar biliyor. Ayrıca belediye başkanımız konuşmasında burayı kaç liraya kamulaştırdığını da söyledi, önemli bir cümle kullandı, ‘sizin paralarınızla biz burayı aldık’ dedi. Yani ‘Burası Aydınlılarındır’ dedi. Buraya gökdelenler dikilebilirdi, lüks villalar yapılabilirdi, sizin giremeyeceğiniz yerler yapılabilirdi. Ama o Aydın’ı ve Aydınlıları düşündü ve size hizmet etmek için yola çıktı ve gereğini de yapıyor. Eğer Türkiye’nin de böyle yönetilmesini istiyorsanız, ödediğiniz her kuruş verginin hesabının size verilmesini istiyorsanız, Türkiye’nin en verimli alanlarının bir beton ormanına dönüşmesini istemiyorsanız yapacağınız tek şey var, bize katılacaksınız. Beraber birlikte yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYARAK OYUNUZU KULLANIN”


Kılıçdaroğlu, Tekstil Park’ın aynı zamanda entelektüellerin de hoşlanacağı bir yer olacağını belirterek, şunları kaydetti: “Burada kültür merkezleri olacaktır. Başkana söyledim Aydın tarım, sanayi ve görkemli tarihinin yanı sıra entelektüel birikimiyle de, iyi bir kent olması gerekir. Yazarı, çizeri, sanatçısı, burada olmalıdır. Beraber bu şekliyle Aydın’ı büyütmek ve Aydın’ı bir dünya markası haline getirmek mümkündür. Başkanınız önemli adımlar atıyor, atmaya da devam ediyor. Bundan sonra da sürdürecektir. Zor şartlardan geçtiğimizi biliyorum, Türkiye’nin önünde ciddi engellerin olduğunu da biliyorum. Ama sizden bir şey istiyorum; sakin moralinizi bozmayın, sandık önünüze geldiğinde de elinizi vicdanınıza koyarak oyunuzu kullanın.” Konuşmasını tamamlayan Kılıçdaroğlu, Başkan Çerçioğlu ve protokol üyeleri ile birlikte kurdele keserek, aralarında Aydın Tekstil Park’ın da bulunduğu 36 yatırımın temel atma ve açılışını gerçekleştirdi.