Sürdürülebilir yaşam, gezegenimizdeki kıt kaynakların etkili kullanımı ve gelecek nesillere sağlıklı aktarımı için benimsenen bir hayat tarzıdır. Bu kaynakların etkin bir biçimde kullanılması, insanların ve farklı mikroorganizmaların hayatta kalması için elzemdir. Modern dünya gerek üretim sistemleri gerekse insanların günlük yaşam alışkanlıkları nedeniyle doğal kaynakların hızla tükendiği ve kirliliğin hat safhaya ulaştığı bir yerdir.   Enerji kaynaklarının tükenmesi, çevre ve su kirliliği, hastalıkların artması, doğadaki tahribat gibi nedenler sürdürülebilirlik kavramını her geçen gün daha fazla hayatımıza yerleştirir. Hükümetler, uluslararası kuruluşlar ve bilim insanları modern dünyanın geleceğini bu kavramda görür. “Sürdürülebilir yaşam nedir? Neden önemlidir?” sorularına bu şekilde yanıt verebilmek mümkündür.

Geleceğimiz İçin Önemli Bir Konu Olan Sürdürülebilir Yaşam Tarzı Nedir?

Sürdürülebilir yaşam; sadece bireyleri değil, hükümetleri ve büyük işletmeleri de ilgilendiren geniş kapsamlı bir olgudur. Kişilerin gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakabilmek için atması gereken adımlar olduğu gibi örgütlerin, kuruluşların ve devletlerin de benzeri sorumlulukları vardır. Sürdürülebilir yaşam tarzı; ekolojik, sosyal ve ekonomik yönleriyle ele alınır. Ekolojik anlamda sürdürülebilir yaşam, doğadaki kaynakların sonsuz olmadığının bilincine vararak bunları kontrollü bir biçimde kullanmayı ifade eder. Green Petition gibi markaları destekleyerek geri dönüşüm faaliyetlerine hız kazandırmak mümkündür.   Sosyal anlamda sürdürülebilirlik; eğitim, sağlık, toplumsal refah, yaşanabilir çevre ve güvenli hayat gibi kavramların devamlılığına odaklanır. Ekonomik sürdürülebilirlik; sürekli mal ve hizmet üretebilen, gelir dağılımının adaletli olduğu, tarımsal ve endüstriyel üretime zarar veren dengesiz sektör dağılımının son bulduğu bir dünya öngörür. Tüm bu alanlarda ve özellikle günlük hayatta sürdürülebilir yaşam rehberi doğrultusunda hareket etmek dünyanın geleceği için önem arz eder.

Çevre Dostu Bir Yaşam Tarzında Sürdürülebilirlik Adına Neler Yapılabilir?

Sürdürülebilir yaşam için neler yapılabilir sorusunu maddeler hâlinde yanıtlamak mümkündür:  
  • Aşırı tüketimin önüne geçmek
  • Tüm ürünleri olabildiğince uzun süre kullanmak
  • Enerji kaynaklarını tasarruflu kullanmak
  • Sürdürülebilir şehirler inşa etmek
  • Geri dönüşüm faaliyetlerine hız kazandırmak
  • Sürdürülebilir yaşama öncülük eden sivil toplum kuruluşlarına katılmak
  Tüm bunların yanı sıra karbon ayak izini azaltma ve sıfır atık gibi geri dönüşüm faaliyetlerine katkı sağlamak da sürdürülebilir yaşam adına atılması gereken adımlardandır.

Neden Sürdürülebilir Yaşam Tarzını Benimsemeliyiz?

Sürdürülebilir yaşam neden önemlidir sorusunun cevabı, ilgili hayat tarzının insanlığa kazandırdıklarının da bir göstergesidir. Böylelikle bu yaşam tarzının neden benimsenmesi gerektiği daha iyi bir şekilde ifade edilebilir. Sürdürülebilir yaşam, daha iyi bir gezegen inşa edebilmek adına dikkat edilmesi gereken bir kavramdır. İlgili yaşam tarzı benimsenmez ise yüzyıllar sonra suya, sağlıklı tarım ürünlerine ve nefes alıp verecek sağlıklı bir havaya ulaşmak bile zorlaşacaktır. Tarım alanlarının azalması, su kıtlığı ve çevre kirliliği gibi konular ise yeni savaşların temel nedeni olmaya adaydır.

Green Petition Ürünleri İle Sürdürülebilir Yaşama Katkı Sağlanabilir mi?

Green Petition, sürdürülebilir yaşama büyük ölçüde katkı sağlayan önemli kuruluşlardan biridir. Marka, %100 geri dönüştürülmüş havlu ve peştamal üretimi gerçekleştirir. Bunu yaparken doğaya zarar vermemeyi esas alır. Markanın tercih ettiği iplikler, pet şişe ve kullanım ömrünü tamamlamış tekstil ürünlerinden oluşur. Bu anlamda Green Petition, sürdürülebilir ürünler denince akla ilk gelen markalardan biri olmayı başarır. Siz de Green Petition tarafından üretilen havlu ve peştamal gibi tekstil ürünlerini satın alarak gelecek için duyarlı bir adım atabilirsiniz.