Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği ile Süleyman Efendi Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından, 10-16 Mayıs Engelliler Farkındalık Haftası etkinleri kapsamında ‘Özel Çocuklar Oyun Şenliği’ gerçekleştirildi. Nazilli Kapalı Spor Salonunda yapılan etkinliğe 3 Özel Eğitim Okulu ve 4 Özel Eğitim Sınıfı’ndan yaklaşık 150 özel öğrenci ve öğretmenleri katılım sağladı.

6 OYUN OYNANDI


2 gün süren şenlikte bowling, halat çekme, çift ayak atlama, puanlı hedef, fasulye ve el değdirerek bayrak yarışı olmak üzere 6 oyun oynandı. İlk gün yapılan elemelerin ardından, ikinci yarı final ve final müsabakaları yapıldı. Final müsabakalarını izlemeye ve madalya törenine Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Güven Eker, Kent Konseyi Başkanı Gürkan Yenipazarlı, okullar, özel çocuklar, öğretmenleri ve aileleri katıldı.

MADALYA TÖRENİ


Madalya töreni öncesi sahaya inen Kaymakam Arısoy ve beraberindekiler özel çocuklarla birlikte şenlikteki oyunlardan oynadı. Oyunların ardından madalya töreni gerçekleştirildi. Kaybedenin olmadığı özel şenlikte Nazilli Özel Eğitim Meslek Okulu, Güzelköy Özel Eğitim Uygulama Okulu, Süleyman Efendi Özel Eğitim Uygulama Okulu, Nahit Menteşe Ortaokulu, Müşerref Gündoğdu Ortaokulu, Beşeylül Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu’ndan şenliğe katılan bütün öğrencilere birincilik madalyası ve okul temsilcilerine de plaket takdim edildi.

FARKINDALIK OLUŞTURULDU


Şenlik hakkında açıklamalarda bulunan Süleyman Efendi Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Hatice Tuna, “10-16 Mayıs Engelliler Farkındalık Haftası kapsamında düzenlediğimiz Özel Çocuklar Oyun Şenliği’ne ilçemizde bulunan 3 Özel Eğitim Okulu ve 4 tane Özel Eğitim Sınıfı katılım sağladı. Toplam 7 okulla beraber düzenlediğimiz düzenlediğimiz etkinlikte hem özel çocuklarımızın eğlenmesini amaçladık hem de farkındalık yaratmayı kendimize bir görev olarak bulduk. Bugünde gördük ki çocukların mutluluğu bizim mutluluğumuz demekmiş. Çocuklarımıza, katılımcılara buraya kadar geldikleri için teşekkür ederiz. Bu süreçte desteğini hiç esirgemeyen Nazilli Kaymakamımız Sedat Sırrı Arısoy’a, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek’e, Şube Müdürü Latif Akgün’e ve sanayi esnafımızdan sponsorlarımıza çok teşekkür ediyoruz. 6 tane oyun oynandı. Bowling, halat çekme, çift ayak atlama, puanlı hedef, fasulye ve el değdirerek bayrak yarışı. Bizim etkinliğimizin kaybedeni yok, özel çocuklarımızın ödüle layık olduğunu düşündüğümüz için oyun sonunda bütün çocuklarımızı birinci ilan ederek ödüllerini dağıttık” dedi.