İncirliova Belediyesi’nin AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı meclis üyeleri, ortak basın açıklaması yaparak, İncirliova Belediye Başkanı İYİ Parti’li Aytekin Kaya’yı hedef aldı. Açıklamayı okuyan Meclis Üyesi Hatice İrik, üç yıldır ilçeye hizmet etmek için var güç güçleriyle çalıştıklarını söyledi. İlçeye kazandırdıkları yatırım ve hizmetlerle yerel iktidarı eleştirdikleri konuları dönem dönem sosyal medyadan halkla paylaştıklarını ve paylaşmaya da devam edeceklerini belirten İrik, “Seçimin bittiğinin ertesi günü yarın seçim olacakmış gibi çalışmalara başladık. Kıymetli vekillerimizle ve teşkilatımızla her daim sahadayız. Bu kadar hizmetimize karşılık yerel yönetim tarafından onların hizmet etmelerini engelleyen bir muhalefet gibi lanse ediliyoruz. Kendi hizmet yapamayışlarının sorumlusu olarak bizleri gösteren bir yerel yönetim var” dedi.

“TEK BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI”

Belediyenin otopark ve yüzme havuzu projelerine mecliste onay verdiklerini ama bu projeler için henüz tek bir çivinin dahi çakılmadığını öne süren İrik, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hacıaliobası Mahallesi’ne sera kurmak istediklerini söylediler ‘şartlı evet’ dedik, tek şartımız çalışacak personelin İncirliovalı olması koşuluydu, tek bir çivi bile çakılmadı. Sınırteke bölgesine hayvansal gübre toplama tesisi için yer tahsisi istendi sadece İncirliovalı hemşehrilerimiz yararlanacaksa evet dedik fakat bu koşulu sağlayamadıkları için başarısız oldular.”

“BİR YILDA 3 MİLYONLUK YER SATTI”

Yatırım yapılmadığını iddia eden İrik, “Bütçe başarısı sağladık’ diye ifadede bulunanlar, bunu hiçbir yatırım yapmayarak sağladıklarını siz değerli halkımızdan gizlemişlerdir. Nasıl ki ehliyeti olup trafiğe çıkmamış birinin hiç ceza yememesi, hiç kaza yapmaması, onu başarılı bir sürücü yapmıyorsa, hiçbir yatırım yapmayan bir yerel iktidarı da başarılı yapmaz. Yıllık mizanda şu an devam eden yaklaşık 5 milyon TL değerinde yatırım görünüyor, yatırım vardı da biz mi bu yatırımı göremedik? ‘Bir karış yer satmayacağız, sattırmayacağız’ diyenler bir yıl içerisinde yaklaşık 3 milyonluk yer sattı ve satmaya da devam ediyorlar. Herkesin kendine göre bir hesabı var, ama unutulmamalıdır ki, asıl olan milletin hesabı, iradesi ve sözüdür. Takdir kıymetli İncirliovalılarındır” ifadelerini kullandı.