Yangın, Abdurrahmanlar Mahallesi yakınlarındaki bir zeytinlik alanda henüz bilinmeyen bir nedenle çıktı. Alevleri fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Orman Genel Müdürlüğü ekipleri ile Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi.

Germencikte Mahalle Yaniyordu 679489 30Feae

Orman ekipleri yangına hem havadan hem de karadan müdahale ederken, itfaiye ekipleri de karadan söndürme çalışmalarına destek verdi. Mahalle Muhtarı Akif Şahan ile çok sayıda vatandaş da traktörleri ve kendi imkânlarıyla söndürme çalışmalarına katıldı.

Germencikte Mahalle Yaniyordu 679489 8E8A7E

Aydın’daki yangın söndürüldü
Aydın’daki yangın söndürüldü
İçeriği Görüntüle

ALEVLER EVLERE ULAŞMADAN SÖNDÜRÜLDÜ

Ekiplerin ve vatandaşların koordineli çalışması sayesinde yangın, yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında bazı zeytin ağaçları zarar görürken, herhangi bir ev veya damın zarar görmemesi olası bir faciayı önledi.

MUHTAR ŞAHAN’DAN BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISINA TEPKİ

Yangının ardından açıklamalarda bulunan Abdurrahmanlar Mahallesi Muhtarı Akif Şahan, daha önce Aydın-İzmir Otoyolu kenarında çıkan yangın ardından, mahallesinin yangına karşı risk altında olduğunu Germencik Belediye Başkan Yardımcısı Onur Kocabaş’a ilettiğini söyledi. Mahallede yangına karşı önlem alınabilmesi için kepçe talebinde bulunduklarını ifade eden Şahan, taleplerine olumsuz yanıt verildiğini öne sürdü. Çıkan son yangında mahallelerinin büyük tehlike atlattığını belirten Şahan, Kocabaş’ı yeterli desteği vermemekle eleştirdi.

Muhabir: EMRAH DİNÇER