Ev Yapımı Salça
Salça, domates ve biberden yapılan ve bu iki sebzeye farklı işlemler uygulanarak elde edilen püre haline getirilmiş bir gıda ürünüdür. Yazın daha çok üretilen ve daha lezzetli olduğu için kışın da kullanılabilecek sebzelerin kaynatılıp kurutulmasıyla elde edilir. Ev yapımı salça için bu yöntem tercih edilse de konserve salçası üreten fabrikalarda yüksek sıcaklıkta fırında kurutma kullanılmaktadır.En Çok Satan Ev Yapımı Salça Hangileri?
Pişirdiğiniz ve yaptığınız ev yapımı salça aslında bir çeşit sostur. Yemeğe eklendiğinde toptan ev yapımı salça tadı pekiyi değildir. Pişirme işlemi, domateslerin bir robot tarafından çekilip pişirildiği bir yöntemi benimser. Düşük atık üretimi, günümüzde en çok satan salça haşlama yöntemiyle hazırlanmaktadır. Buradaki kilit nokta, salçanızı güvenilir bir kaynaktan satın almaktır. Doğal salça almak isterseniz birden fazla bölgeden temin edebilirsiniz.Ev Yapımı Salça Fiyatları 2022
Herkesin damak tadı farklı olduğu için salçanın damak tadında mutlaka çeşitlilik vardır. Biber karışımı, tatlı biber ve domates-biber gibi farklı makarna türlerinden bahsetmek mümkündür. Yemeğinize ve damak zevkinize uygun salça bulduktan sonra doğal toptan ev yapımı salça kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu gibi durumlarda doğal ketçap, güneşte kurutulmuş acı biber ile üretilir. Tatlı biberden yapılan acı biber sosu satın aldığınızda yemeğinizi lezzetli hale getirebilirsiniz. Dolmalık biber veya ketçap alacaksanız yaz aylarında çeşitli yörelerden fiyat araştırması yaparak sipariş verebilirsiniz.Ev Yapımı Salça Bozulur Mu?
Birkaç yöntemle salçanın bozulup bozulmadığını anlamak mümkündür. İlk olarak, salça kısa vadede küflendiği bilinmektedir. Ancak küf, bozulduğu anlamına gelmez. Domatesler havaya maruz kaldıklarında küflenmeye başlar. Bu durumdan önce ketçabı mutlaka ağız ve kapakla muhafaza etmelisiniz. Domates sosu serin ve kuru bir yerde saklanmalıdırEv Yapımı Salça Kaç Yıl Dayanır?
Ev yapımı salça 1 yıl dayanırken, haşlanmış salça genellikle raf ömrü çok kısadır. Ev salçasının küflenmesini önlemek için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise kaya tuzu eklemektir. Salça katılaştıktan sonra dondurucuda 3 aya kadar saklayabilirsiniz. Toptan ev yapımı salça yaklaşık 1 yıl saklanır. Ancak sıra dışı haşlanmış salça daha kısa bir raf ömrüne sahiptir.Ev Yapımı Salça Nasıl Anlaşılır?
Domates salçasının rengine de dikkat edin. Organik domates salçası ister biber ister domates olsun daha parlak, daha parlak bir renge sahiptir. Domates salçanız açık renkliyse muhtemelen organik değildir. Domates salçasının lezzetini ve sağlığa faydalarını en üst düzeye çıkarmak için açık renkli, organik olmayan salçalardan kaçınmalısınız.Ev Yapımı Salça Bozulursa Ne Yapılır?
Bir tavada tereyağını eritin ve eritilmiş yağı salçanın üzerine dökün. Yağ eriyecek ve domates salçasının üstünde katılaşacaktır. Pıhtılaşmış yağ, salçanın içine hava girmesini engelleyerek salçanın ömrünü uzatır. Ev yapımı salça bir diş sarımsak ekleyin ve salçanın bozulmadığını göreceksiniz. Domates salçasını kaptan çıkarırken her zaman temiz bir kaşık kullanın. Domates salçasında yemek kalırsa çabuk bozulur. https://www.barakgida.com/kategori/ev-yapimi-salca.html bilgi için hemen tıklayın.
Muhabir: Yazar Silinmiş





