Söke Ticaret Odası Başkanı Reşat Anya’nın ani vefatı üzerine eşinin yürttüğü işleri yürütmeye başlayan Sökeli işkadını Ayşe Anya azmiyle hemcinslerine örnek oluyor. Söke’de doğup büyüyen ve 9 Eylül Üniversitesi İktisadi Program ve Muhasebe mezunu olan Anya 2010 ila 2015 yılları arsında İzmir Milli Eğitim Vakfı’nın yönetiminde bulundu. Eşi hayattayken de iş hayatının içinde yer alan Ayşe Anya, şimdi işlerinin başarıyla yürütüyor. 
Bir kadın olarak birçok farklı iş alanında başarılı bir şekilde faaliyetlerini yürüten Anya, “iki yıldır işlerimin başında yer alıyorum. Eşim sağ iken zaten birlikte çalışıyorduk. İşlerimin başına geçmemin ardından bizim hizmet verdiğimiz sektör erkeklerin faaliyet gösterdiği alan. Devamlı erkek müşteriler ile çalışıyoruz. Sanayide bir kadın olması biraz yadırganmasına rağmen bugüne geldiğimizde durum biraz daha olumlu olmaya başladı” dedi.

KIZI EN BÜYÜK YARDIMCISI

Anya Klima Oto Pazarlama Sanayi Tic.Ltd.Şti. ve Anya Sigorta Aracılık Hizmetleri Ltd. Şti. ve Klima sektöründe İklimsa bayiliği ile Aydın’da hizmet verdiklerini ifade eden Ayşe Anya, Söke’de ise Anya Sigorta ve Sanayi sitesinde oto yedek parça işyerlerini idare ediyor. Tek derdinin eşinden devraldığı bayrağı daha ileriye taşımak olduğunudile getiren Anya’nın en büyük destekçisi ise yeni iş hayatına atılan büyük kızı. İşleri anne kız birlikte yürütüyorlar.

 ‘BİR DAHA KRİZLER YAŞAMAK İSTEMİYORUZ’

 İş hayatında yaşanan ekonomik sıkıntılardan da bahseden Anya, “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum pek de iyi gözükmüyor. 2,5 Yıldır bu ekonomik durumun zararlarını bizlerde yaşıyoruz. Şu anda nakit akışı maalesef sıkıntılı olmaya başladı. Finansal anlamda herkes bu sıkıntılar ile uğraşmak durumunda. Söke sanayi esnafları olarak bu krizden yeterince uğraşmak durumundayız. Geçmiş yıllarda yaşamış olduğumuz krizleri bir daha yaşamak istemiyoruz. İnşallah en kısa zamanda ekonomi düzlüğe çıkılır. Ülkemizin içinde bulunduğu savaş ortamı da maalesef ortada. Bu savaş ortamında mücadele eden görevlilerimize, askerlerimize Allah yar ve yardımcıları olmasını diliyorum. Hayatlarını kaybeden şehitlerimize de Allah rahmet eylesin.” İfadelerini kullandı.

‘NASİPSE SEÇİLİRİZ’

 Nisan ayı içerisinde yapılacak olan Söke Ticaret Odası seçimlerinde meclise girebilmek için de kolları sıvayan Ayşe Anya, “Önümüzdeki oda seçimlerinde Yenilikçi Hareket Grubu ile birlikte bir yola çıktık. Allah bizlere nasip ederse seçiliriz. Bir kadın olarak bende oda seçimlerine adayım. Söke esnafları ve üyelerimiz bizlere teveccüh ederlerse ve Allah’ta bizlere nasip ettiyse seçiliriz. Diğer grupta bulunan arkadaşlarımızda onlarda seçimler için ve hizmet için çalışıyorlar. Nisan ayında yapılacak olan Ticaret Odası seçimlerinin Söke’mize şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” Şeklinde konuştu.
Muhabir: Yazar Silinmiş