Kuşadası Ekosistemi Koruma ve Doğasevenler Derneği (EKODOSD) Ekoturizm faaliyetleri kapsamında Latmos’un değerlendirilmesi konulu bir sunum gerçekleştirildi.Katılımın yoğun olduğu etkinliğe, Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tendü Hilal Göktuğ konuk oldu. Latmos’un, ekoturizm potansiyelini belirleyen önemli unsurlardan bahsedilen sunum etkinliği sonrasında, Prof. Dr.Göktuğ'a, genç grup üyeleri tarafından EKODOSD'un teşekkür belgesi takdim edildi.

Ekoturizm Faaliyetleri Kapsaminda Latmos Dinlendi 482237 Fd810E2654894F12Cc64B0Fb31689Bfe

EKOTURİZMİN YARARLARI VE FAALİYETTEKİ ÖRNEKLERİ PAYLAŞILDI

EKODOSD çok amaçlı bahçede düzenlenen etkinlikte sözel ve görsel sunumları ile yer alan Prof. Dr.Göktuğ, Latmos’un ekoturizm potansiyelini belirleyen önemli unsurları, floristik, faunastik, tarihi ve arkeolojik özellikleri, ekoturizm ekonomisi ve çevresel sorunlarıyla ilgili konulara değindi. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde yapılan ekoturizm faaliyetlerinden örneklerin de gösterildiği etkinlikte, dünyadaki önemli ekoturizm ülkeleri ve bu ülkelerin ekoturistleri büyüleyen koruma alanları, koruyucu tedbirleri, ulusal ekoturizm sertifikasyon programlarının ekoturistlerde yarattığı güvenilirlik, planlı, kontrollü ve sürdürülebilir ekoturizmin yereldeki insanlara yararları anlatıldı.

Ekoturizm Faaliyetleri Kapsaminda Latmos Dinlendi 482237 14D08Bc4267961Dc5D79D9A4Bc3E451A

LATMOS BÜTÜNCÜL BİR ŞEKİLDE KORUNMALIDIR

Latmos (Beşparmak) Dağları, doğal ve kültürel kaynak değerleri ve ekoturizm potansiyeli açısından Türkiye’nin en önemli doğa koruma alanlarından biri olup bir an önce maden faaliyetleri gibi çevre sorunlarından kurtarılmalıdır. Son günlerde Latmos’ta turizm adı altında farklı faaliyetlerin yapılacağı bazı girişimlerin de olduğu görülmektedir. Bunlara çok dikkat edilmelidir. Planlı, kontrollü ve bilimsel metotlarla yapılmayan faaliyetler Latmos’un doğal dokusuna, çevresine ve yerelde yaşayan insanların geleneksel yaşamına zarar verecektir. Öncelikle Latmos bütüncül bir şekilde korunmalı, korumaya uyumlu bir şekilde kullanılması için doğru projeler hayata geçirilmelidir.

Ekoturizm Faaliyetleri Kapsaminda Latmos Dinlendi 482237 D388153De9Be2980Ea14F91E34B6Be24

Muhabir: AYLİN ESER