Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Ege Bölgesi'nde, gün içerisinde farklı illerden gelen yangın ihbarları ekipleri alarma geçirdi. Orman Bölge Müdürlükleri, itfaiye ekipleri ve ilgili kurumlar, alevlerin büyümemesi ve yerleşim alanlarına ulaşmaması için yoğun mesai harcadı.

İzmir Menemen'de alevler yükseldi

İzmir'in Menemen ilçesinde çıkan yangına, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan müdahale etti. Rüzgarın etkisiyle büyüme riski taşıyan yangının kontrol altına alınması için uçak, helikopter ve kara ekipleri koordineli çalışma yürüttü.

Manisa Sarıgöl'de makilikten ormana sıçradı

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde makilik alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Bölgeye çok sayıda hava aracı ve kara ekibi sevk edilirken, ekiplerin yoğun müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Nazilli'de panik anları: kamyonet alevlere teslim oldu
Nazilli'de panik anları: kamyonet alevlere teslim oldu
İçeriği Görüntüle

Denizli Buldan'da makilik alan yandı

Denizli'nin Buldan ilçesine bağlı Boğazçiftlik Mahallesi'nde çıkan makilik yangını, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde ormanlık alana ulaşmadan kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

Kütahya Tavşanlı'da ekipler seferber oldu

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde çıkan orman yangınına Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile itfaiye ekipleri müdahale etti. Yoğun çalışmaların ardından yangın kontrol altına alınırken, bölgede soğutma faaliyetleri sürdürüldü.

Yetkililerden kritik uyarı

Yetkililer, Ege Bölgesi'nde etkisini sürdüren yüksek sıcaklık, düşük nem ve kuvvetli rüzgar nedeniyle orman yangını riskinin devam ettiğini belirterek vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulundu. Ormanlık alanlarda ateş yakılmaması, anız yakılmaması ve en küçük duman ya da alev görülmesi halinde 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunulması istendi.

Ege Bölgesi'nde aynı gün içerisinde İzmir Menemen, Manisa Sarıgöl, Denizli Buldan ve Kütahya Tavşanlı'da yaşanan yangınlar, yaz aylarında artan yangın tehlikesini bir kez daha gözler önüne serdi. Ekipler, olası yeni yangınlara karşı bölgede teyakkuz halinde görev yapmayı sürdürüyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI