Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), internet sitesi aracılığıyla haziran ayı tarife tablosunu yayınlayarak kamuoyuna duyurdu. BOTAŞ tarafından yayınlanan haziran ayı tarife tablosundan elde edilen bilgilere göre, mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı gazın ve elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadığı gözlemlendi.

Haziran Ayı Tarife Tablosu İle İlgili Ayrıntılar Neler?

BOTAŞ’ın internet sitesi aracılığıyla yayınlamış olduğu verilere göre, doğalgazda haziran ayında geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı. Konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine haziranda uygulanacak satış fiyatı 1000 metreküp doğalgaz için 4.080 lira olarak kayıtlara geçti.

Gececilere kötü haber: Bir rakı grubuna daha zam! Gececilere kötü haber: Bir rakı grubuna daha zam!

Sanayi abonelerinin tarifesi; kademe 1 için 1000 metreküp doğalgazda 8.549 lira, kademe 2 için 11.374 lira olarak açıklandı. Elektrik üretim amaçlı tarifeye göre, 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 12.000 lira oldu.

Kurumun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları baz alındığında, konutlarda Ukrayna’dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğalgaz fiyatının uygulandığı ülke olduğumuz" bilgisi verildi.

Muhabir: ÖMER ARAZ