Kutlamalar kapsamında kortej yürüyüşü, akrobasi ve dans gösterileri beğeni topladı.

Didim’de Turizm Haftası kutlamaları başladı. 3 gün sürecek kutlamaların ilk gününde Apollon Tapınağından Yalı Caddesinde kortej düzenlendi. Apollon Tapınağı önünde başlayan etkinliklerde İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca ve eşi bisikletli korteje eşlik etti. Bisikletlerin ardından Didim Motosiklet grubu üyeleriyle destek verirken, bazı vatandaşlarda üstü açık otobüsle etkinliğe katıldı. Kortej Kent Meydanına kadar müzik eşliğinde sürdü. Kent Meydanında ise Kaymakam Kuruca’ya Belediye Başkan yardımcısı Aydan Aşık Turgut, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, İlçe Jandarma Komutanı M. Gani Solak, Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, Didim Turizm Derneği Başkanı Melih Koyuncu ile CHP’li bazı belediye meclis üyeleri de katıldı. Kent Meydanında Yalı Caddesinde kadar ilçe protokolü yürüyerek kortaj yürüyüşü başlattı. Kortejde ilçede otellerin animasyon ekipleri bando eşliğinde danslar oynadı; gösterileri yaptı.

Didim’de 23 düzensiz göçmen yakaladı; 1 organizatör tutuklandı Didim’de 23 düzensiz göçmen yakaladı; 1 organizatör tutuklandı

Didimde Turizm Haftasi Kutlamalari Basladi 463081 14971C0356F808Aa201Aaab97431488B
Yalı Caddesinde sona eren korten yürüyüşüne daha sonra Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay’da katıldı. Resmi açılış konuşmasını Didim Turizm Derneği Başkanı Melih Koyuncu yaptı. Koyunca konuşmasında “ Ülkemizde turizm sektörü ülkemizde ciddi bir potansiyele sahip…Hedefimiz hepimizin isteği bu büyük potansiyelin tam olarak kullanılabilmesi… Bugün burada etkinliklere başladığımız turizm haftasının ülkemizde turizm bilincinin oluşmasına katkı sağlaması ve Turizm sektörünün bu tip kutlamalarla daha da katılması temennimizdir. 2024 turizm sezonun tüm üyelerimize, ilçemize ve ülkemize bereket getirmesini diler, turizmde yeni rekorlar kıracağımız bir sezon yaşamayı temenni ederim.” dedi.
Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay ise konuşmasında 2024 turizm sezonun iyi geçmesini temenni ederek “Göreve geldikten sonra böyle bir etkinliğe Kaymakamımız STK'larımız ve Turizm derneğimizle birlikte ev sahipliği yapıyor olmamızdan dolayı çok büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Biz hep şunu söyledik. Bundan sonra Didim'i hep beraber yöneteceğiz. İnşallah turizmimiz bu sene bereketli geçecek. Hem Didim’imize hem de ülkemize büyük katkı sağlayacağız. Emek veren, katkı sunan tüm turizmin emektarlarına teşekkür ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Sefalar getirdiniz. Bereketli bir yılımız olsun.” Diye konuştu.

Didimde Turizm Haftasi Kutlamalari Basladi 463081 26E97F9D331740Cd5D7723B2D4Ce0Adf
Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca ise konuşmasında Didim’in geçmişten bugüne turizm potansiyeline sahip bir kent olduğuna vurgu yaparak “Bizler Didimliler olarak Milet’ antin kentinin mirasçılarıyız. Thales'in, Anaximenes'in torunlarıyız. Bizler özgür düşüncenin, felsefenin doğduğu toprakların son mirasçılarıyız. Bizler Didimliler olarak Apollo'nun mirasçılarıyız. Dünyanın en büyük krallarının, dünyanın en büyük yöneticilerinin ziyaret ettikleri akıl danıştıkları toprakların biz son mirasçılarıyız. Bizler yeryüzündeki en güzel yerlerden biriyiz. Doksan kilometrelik sahil şeridiyle onlarca mavi bayraklı plajıyla tertemiz havasıyla Didimd’eyiz. Didim bundan binlerce yıl olduğu gibi bugün de uluslararası bir kent aslına bakarsanız… Biz yetmiş beş ayrı ülkeden Didimli hemşerisi olan Türkiye'nin dört bir yanından kuzeyinden, güneyinden doğusundan, batısından her yöresinden insanlarımızın bir araya geldiği Cennet parçası bir yerdeyiz. Burada turizm haftasını kutlamanın, bu güzel etkinliklerle sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Sivil toplum örgütleriyle, otelleriyle, işletmeleriyle ve her şeyden önce turizm emekçileriyle birlikte sizlere hizmet etmeye, sizleri burada ağırlamaya ve sizleri her daim olduğu gibi memleketlerinize güler yüzle göndermeye. Gayret etmeye devam edeceğiz.” dedi.
Konuşmaların ardından otellerin animasyon ekipleri gösterilerini sundu; ardından halk oyunları sahne alarak yöresel oyunlarını oynadı. Ardından Su sporları ekipleri denizde gösteri yaptı.

Muhabir: Hüseyin Çalışkan