Altınkum Yazarlar Festivali programı belli oldu Altınkum Yazarlar Festivali programı belli oldu

1 Mayıs İşçi Bayramı tüm ülke genelinde olduğu gibi Didim’de de kutlandı. 1 Mayıs Platformu tarafından gerçekleştirilen kutlamalar kapsamında ilk olarak Didim Belediyesi önünde toplanıldı. Belediye önünde gerçekleşen yürüyüşe Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, CHP Didim İlçe Başkanı Aşkın Atlı, CHP’li bazı meclis üyeleri, DİSK’e bağlı sendikalar, EMEP, DEM Parti, Sol Parti EMEP, TİP, Halk evleri, Emekli sendikaları, KESK’e bağlı sendikalar, Halk oyunları ekipleri, Roman dans grubu ekipleri de katıldı. Cumhuriyet caddesi ve Atatürk bulvarı üzerinde devam eden yürüyüş Kent Meydanında sona erdi. 1 Mayıs Platformuna bağlı Sendikaların, siyasi partilerin ve STK’ların destek verdiği kutlamalar saygı duruşuyla başladı. Ardından Platform üyeleri temsilcileri tanıtıldı. Platform adına basın açıklamasını Eğitim Sen Didim temsilcisi Gökhan Gök okudu. Gök tarafından okunan açıklamada “İşçi sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü olan 1 Mayıs'ta dünyanın dört yanındaki sınıf kardeşlerimizle beraber demokrasiye, adalete, özgürlüğe, eşitliğe, barışa ve bir kardeşliğe dair umutlarımızı ve taleplerimizi haykırıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında meydanlarda buluştuk, ekmeğimizin her gün küçülmesine, adaletin terazisinin tamamen bozulmasına, en temel hak ve özgürlüklerimizin gasp edilmesine hep bir ağızdan dur diyoruz. Öte yandan 2013'ten beri hukuk dışı biçimde 1 Mayıs'lara kapatılan Taksim Meydanı'na selam olsun. 2024 1 Mayıs'ında Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak, milyonlarca kalp Taksim 1 Mayıs alanında atacak. Bizler, İşçiler, emekçiler, emekliler bu ülkenin büyük çoğunluğuyuz.

Didimde 1 Mayis Meydana Kutlandi 466565 B02200936Ba8E50Fd431Cc8Aeef82D8A

Bizler üretiyoruz, bizler çalışıyoruz, bizler bu ülkenin tüm değer ve güzelliklerini emeğimizle var ediyoruz ve insanca yaşamayı hak ediyoruz. Alım gücümüz enflasyona ezdirilirken KDV-ÖTV, gelir vergisi, vergi dilimi derken cebimiz boşaltılıyor. Vergi yükü bizlerin sırtına yüklenirken sermaye ise keyfine göre vergi veriyor, bir gecede vergileri sıfırlanıyor, affediliyor. Yıllardır uygulanan ücretleri geriletmeye yönelik ekonomi politikalarının sonucu olarak borçlanarak yaşamaya mahkum edilen milyonlar, bugün yüksek faizler nedeniyle borç batağında. İşsizlik, özellikle de genç ve kadın işsizliği yeni rekorlara koşarken iş bulanlara da giderek daha düşük ücretler ve daha güvencesiz çalışma biçimleri dayatılıyor. Tüm bu zorlu çalışma ve yaşam koşullarını iyileştirmek için Anayasal demokratik haklarını kullanmak, sendikalı olmak, örgütlenmek, grev yapmak, meydanları doldurmak ve hatta geçinemediğini haykırmak bile "suç" olarak gösteriliyor. Otoriter bir rejimin ağır baskılan altında hepimiz kölece çalışıp asgari yaşamaya mahkum ediliyoruz. Bu nedenle demokrasi mücadelesi bu 1 Mayıs'ının en asli gündemlerinden biridir.” İfadelerine yer verdi.
Konuşmanın ardından Halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu; Roman dans ekibi alanı coşturdu. Kutlamalarda katılımcılar hep birlikte halay çekti.

Didimde 1 Mayis Meydana Kutlandi 466565 B8E435Ed1Bbd096Bf5F390557F58D0C6

Muhabir: Hüseyin Çalışkan