Emlak vergisine esas olan arsa, arazi ve bina rayiç bedelleri için 2026-2029 dönemini kapsayan yeni değerlemeler Haziran ayında takdir komisyonlarınca belirlendi. Didim’de ise Belediye, Tapu Müdürlüğü, Vergi Dairesi, Emlakçıların temsilcisi ve mahalle muhtarlarının katıldığı komisyonlarda her mahallenin rayiç bedelleri düzenlenen toplantılar sonucunda belli oldu.

Her mahalle için muhtarlarında katıldığı toplantılar düzenlendiği ve buna göre bedellerin belirlendiği öğrenilirken, ilçe genelinde % 175 oranında rayiç bedellere zam yapıldı. İlçede denize yakın bölgelerde ise bu oranının %200’leri bulduğu öğrenildi.

Bilindiği üzere Konut sahipleri her yıl, arsa rayiç bedeli üzerinden vergi ödüyor. Bu bedeller 4 yılda bir belediyeler bünyesinde toplanan takdir komisyonlarınca belirleniyor. Rayiç bedel artışı, emlak vergisine doğrudan yansırken, vatandaşın yeni tutara itiraz etme hakkı bulunuyor.

Bu yıl adli tatil olduğu için rayiç bedellere itiraz edecek vatandaşların 1 Eylül ila 8 Eylül arasında itiraz etme hakkı bulunuyor. Komisyon kararının iptali için dava açmayanlar yeni emlak vergisi tutarını ödemek zorunda olacak.

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN