Didim ile Söke yolu üzerinde yer alan Taşburun Limanı’ndaki pislik çevrecilere ‘pes’ dedirtti.  Türkiye’nin en önemli sulak alanlarından biri Büyük Menderes Deltası’nın bittiği noktada başlayan Taşburun mevkisi, bir zamanlar hem deltanın güzelliği, hem de denizin güzelliği ile vatandaşları o bölgeye çekiyordu. Şimdilerde ise burun pislikten geçilmiyor. 
Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği üyeleri, Taşburun Limanı’ndaki bazı duyarlı balıkçıların şikayetlerini dinlemek için bölgeye geldi. Ziyaretler esnasında çevreciler, denizdeki çevre kirliliğine bizzat şahit oldu. Çevreciler, birçok balık ölüsünün yanı sıra nesli tehlike altında olan ölü yeşil kaplumbağayı çöplerin arasından çıkardı.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Konuyla ilgili değerlendirme yapan çevreciler, şunları kaydetti: “Denizin üstü ve kıyıların vahşi çöplük alanına dönüştüğü Taşburun Limanı’nda, denizin altında ne kadar çöp var bilinmiyor. ‘Bu kadar da olmaz’ dedirten görüntülerin yaşandığı Taşburun Limanı’nda, çöplerin kaynağı belli. Duyarlı bazı balıkçıların feryatlarına bugüne kadar hiçbir ilgili kurum cevap vermemiş. Buradaki çöplerin halk sağlığını etkilememesi için ivedilikle toplanması gerekiyor. Başta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olmak üzere, Aydın Büyükşehir ve Didim Belediyelerine bu konuda büyük iş düşüyor. Buradaki çöpleri toplamak zor değil. Toplandıktan sonra da, buraya çöp konteynerleri yerleştirilerek, çöpler düzenli olarak alınmalı ve denetimler yapılmalıdır. Yapılacak çalışmalar hem insan sağlığına, hem deniz ekosistemine olan olumsuz etkileri, hem de görüntü kirliliğini önleyecektir. Taşburun Limanı’ndaki çevre kirliliğinin takipçisi olacağız.”
Muhabir: Yazar Silinmiş