Didim’de yaz sezonun sona ermesiyle nüfusta azalma olurken, ilçede hareketliliğin azaldığı halk pazarında da gözlemlendi. İlçede her hafta Çarşamba günleri kurulan halk pazarında hareketliliğin azaldığı görüldü.
Öğle saatleri olmasına rağmen pazarda fazla alış verişin olmadığı görülürken, sonbaharın ürünleri de tezgahlarda yer almaya başladı. Sonbahar sebzelerinden olan tere, taze soğan ve turp gibi ürünler satışa çıkarken, mandalina ve portakalda satışa çıkarıldı.

Mandalina 30 ila 50 TL arasında satılırken, mutfağın vazgeçilmesi olan patates ve soğan ise 20 TL ile 30 TL arasında satıldığı görüldü. Domatesin 50 TL, patlıcanın 50 TL, Sivri biberin 100 ila 120 TL arasında satıldığı görüldü. Pazarda müşterilerin azlığı pazarcı esnafının da dikkatini çekerken, alış veriş yapanların da bütçesine göre 1 ila 3 kg arasında değişen miktarlarda alış veriş yaptığını ifade ettiler. Pazarcı esnafı özellikle akşam saatlerinde bir hareketliliğin olduğunu belirterek, herkesin bütçesine göre alış verişi yaptığını ifade ettiler.




