CHP Nazilli İlçe Başkanı Aslı Ökmen, komedyen Deniz Göktaş’ın gözaltına alınması ve tutuklanmasına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.
Ökmen paylaşımında, Göktaş’ın kaçmadığını, saklanmadığını ve gerektiğinde Türkiye’ye döneceğini açıkça ifade ederek kendi isteğiyle ülkeye geldiğini belirtti. Buna rağmen gözaltına alınarak ters kelepçe uygulanmasını ve tutuklanmasını eleştiren Ökmen, mizah ve eleştirinin suç unsuru haline getirilmeye çalışıldığını savundu.

“CESARET DE BULAŞICIDIR”
Şakadan “milli güvenlik tehdidi”, eleştiriden ise “suç” çıkaran anlayışın adaletle bağdaşmadığını ifade eden Ökmen, mizahın baskı ve cezalandırma yöntemleriyle susturulmak istendiğini ileri sürdü. İktidarın mizahın gücünden, eleştirinin sesinden ve toplumun cesaretinden korktuğunu öne süren Ökmen, “Unuttukları bir şey var: Cesaret de bulaşıcıdır” ifadelerini kullandı.
Deniz Göktaş’ın yalnız olmadığını vurgulayan Ökmen, korku üzerine kurulduğunu savunduğu düzenin, korkmayan ve sesini yükselten insanlar karşısında ayakta kalamayacağını belirtti.





