Aydın’ın Efeler ilçesindeki Veysipaşa Mahallesi’nde 1604 Sokak’ta yer alan Harbi Lezzet’in sahibi Cengiz Çelik, bazlama tostlarıyla bir marka oldu. Birçok çeşitte yapılan bazlama tostlarla adını tüm Türkiye’ye duyuran Çelik, takdir toplayan bir davranışa daha imza attı. Aydın’a olan sevdasıyla bilinen Çelik, farklı lezzetlerle yaptığı tostlarına şehirdeki ünlü antik kentlerin isimlerini verdi. Ünlü tostçu Çelik, ‘Aydın’ın Antik Tostları’ adı altında oluşturduğu bu tostları hem bazlama ekmeğiyle hem de ekşi maya ekmeğiyle yapıyor.

Tostlarindan Aydin Akiyor 572170 61Bdc343C6E1

“GASTRONOMİ, KENTLERİ TANITIR”

Tostlarına Trailleis, Afrodisias, Alinda, Milet, Magnesia ve Didyma isimlerini veren Çelik, böylelikle kent tarihi ve kültürüne de sahip çıkıyor. Türkiye’nin dört bir yanından müşteriye sahip olan Çelik, yaptığı bu tostlarla Aydın tanıtımına da katkı sağlıyor. Adeta bir turizm elçisi gibi çalışan Çelik, Aydın’ın çok önemli değerlere sahip olduğunu vurgulayarak “Aydın’ımızda birçok tarihi ve kültürel alan var. Ne yazık ki bu alanları kentimizdeki tüm kurumlar tarafından yeteri kadar tanıtılmadığını düşünüyorum. Bu anlamda söz konusu yerleri tanıtmak noktasında tostlarımıza bu tarihi yerleşim yerlerinin isimlerini verdik. Çünkü gastronominin de bir kenti tanıtan çok önemli bir unsur olduğuna inanıyorum. Biz bu tostlarımızla ilgili çok olumlu tepkiler aldık. Vatandaşlarımız bu lezzetleri çok beğendi. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra Aydın’a tostlarımızla değer katmaya devam edeceğiz.” dedi.

Tostlarindan Aydin Akiyor 572170 4A612679F8E2Cabd4D06543C9Ec7488D

MEMECİK ZEYTİNİ’NE DE SAHİP ÇIKTI

Çelik, Aydın’ın tarihi yerlerinin yanı sıra kentin coğrafi işaretli ürünü Memecik zeytinine de sahip çıktı. Tostlarında Memecik zeytinini kullanan Çelik, böylelikle ürünlerinin lezzetine lezzet kattı. Tostları hakkında bilgiler veren Çelik, “Trailleis, Afrodisias, Alinda, Milet, Magnesia ve Didyma adını verdiğimiz tostlarımızın lezzetini, salsa Mexicana sos ile daha da arttırıyoruz. Çünkü sos, lezzette önemli bir unsur. Biz de bu anlamda gerekli tüm çalışmaları yaparak sosu kullanıyoruz. Ayrıca tostlarımızın içerisinde yer alan tüm ürünleri seçerken damak tadına uygun olarak koyuyoruz. Tabir-i caizse rast gele ürünler koymuyoruz. Lezzet ahengi oluşturacak ürünleri tostlarımızda bir arada kullanıyoruz. Birbirine lezzet katan ürünleri tostlarımıza koyuyoruz. Ayrıca Tralleis, Milet ve Magnesia adlı tostlarımızı da kahvaltılık bir sunumla da servis ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızı bu lezzetlerimizi tatmak için dükkanımıza bekliyoruz.” diye konuştu.

Tostlarindan Aydin Akiyor 572170 95D69Fea50F8Ffd6D71C4Df415872888

Altınkum’daki taksiciler sezondan umutlu değil Altınkum’daki taksiciler sezondan umutlu değil

Tostlarindan Aydin Akiyor 572170 0515289F033Cd02Df02434Fae06Fbbf8

Kaynak: HABER MERKEZİ