Kuşadası’nda, Pazar günleri, Otogar karşısında kurulan ve Kuşadalı vatandaşlar başta olmak üzere yerli ve yabancı turistlerin de uğrak yeri olan Bit Pazarı ürün çeşitliği ve her keseye uygun ürünleri tek çatı altında toplaması özelliğiyle vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor. Pazarda gönüllü olarak tezgah açan ve kazandığı tüm geliri sokak hayvanları için harcayan Sibel Akgül, can dostların sesi olmaya devam ediyor.

TÜM SATIŞIN GELİRİ SOKAK HAYVANLARINA GİDİYOR

Pazarda gönüllü olarak hizmet veren ve açtığı tezgah sayesinde adını Kuşadası’na duyurmayı başaran gönüllü pazar esnafı Sibel Akgül, tezgahında bulunan ürünlerin hepsinin kazancının sokak hayvanları için harcandığından bahsederek, ‘6 aydır sokak hayvanları yararına tezgahımızda satış yapıyoruz. Aklınıza gelecek her ürün var. Bu işe öncelikle kendi evimde var olan ancak atmaya bir türlü kıyamadığım çeşitli eşyalarla başladım. Eşyaların da bir ruhu olduğuna inanan insanlardanım. Atmak yerine değerlendirerek sokak hayvanlarına başta mama desteği olmak üzere çeşitli şekillerde yardımcı olmak istedik. Bunun yanı sıra yine sokak hayvanlarıyla ilgilenen fakat maddi açıdan yetersiz olan vatandaşlara da buradan sağladığımız kazanç ile mama desteği de sağlıyoruz. Tezgahta bulunan bir çok giyim ürününü maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara da veriyoruz yardım noktasında. Yani tamamen yardım amaçlı çalışıyoruz. Bir anlamda iyilik akımı başlattık aslında. Yakın çevremdeki arkadaşlarım da benden görerek tezgahıma destek olmaya başladılar ve kocaman bir gönüllüler ordusu haline geldik’ dedi.

KUŞADASI HALKI CAN DOSTLAR KONUSUNDA FAZLASIYLA DUYARLI

Pazarda tezgah açtığımız günden bu güne başta Kuşadalılar olmak üzere yerli ve yabancı turistlerin de uğrak yeri olduk diyebilirim. İnsanlar, konu sokak hayvanları olduğu zaman gerçekten çok duyarlı davranıyorlar. Burada kullanılmayan eşyaları bir şekilde yeniden hayata da kazandırıyoruz aslında. İnsanlar, evlerinde, dolaplarını dolduran ve artık kullanmadıkları giyim, ayakkabı, elektronik eşya, hediyelik eşya, kitap gibi ürünleri tezgahımıza getirip, bir nebze çorbada tuzumuz olsun düşüncesiyle bırakıyorlar. Kısa zamanda ailemiz o kadar genişledi ki ve bu durum bizleri çok mutlu ediyor.

Bu Serginin Geliri Sokak Hayvanlarina 452690 9A035C3C67Fa5363463119Afd0176242

KİTAP STANDIMIZ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Karacasu'da KARBEL yeniden faaliyete geçecek Karacasu'da KARBEL yeniden faaliyete geçecek

Ürün konusunda geniş bir çeşitliliğe sahibiz ancak en büyük ilgiyi kitaplarımız görüyor. Özellikle her alanda gelen zamlar kitap satışlarını da etkiledi diye düşünüyorum. Bizim tezgahımızda her çeşit kitap bulunuyor ve her keseye de hitap ediyoruz. Vatandaş bu sayede kitap okuma alışkanlığı da ediniyor ya da bu alışkanlıklarını daha uygun fiyata devam ettiriyor. Özellikle gençler gelip kitap aldığı zaman çok seviniyoruz ve örneğin 2 kitap aldıysa bir tane daha hediye ediyoruz. Ama dediğim gibi her kitap bizde mamaya dönüşüyor ve sokak canlarına umut oluyor.

Bu Serginin Geliri Sokak Hayvanlarina 452690 31C1Bd164Aaecfc35B8Db55F7905Abf0

BU CANLAR HEPİMİZİN

Vatandaşlar gelsinler ve sokak hayvanlarına destek olsunlar çünkü bu durum insana çok fazla huzur veriyor. Onların sayesinde sokak hayvanlarının karınları doyuyor ya da farklı bir ihtiyaçları görülüyor. Biz varsak onlar da var. Bu noktada daha fazla gönüllüye ihtiyacımız elbette var. Ben gazeteniz aracılığı ile vatandaşlarımızı Pazar günleri Bit pazarında kurduğumuz tezgahımıza davet ediyorum. Gelsinler ve sokak hayvanlarına umut olsunlar.

Bu Serginin Geliri Sokak Hayvanlarina 452690 Bdaee737D3C4Bae7E1542Aeabe5D111C

Kaynak: AYLİN ESER